Willem Overbosch bij BNR Zakendoen met...

MKB Servicedesk-directeur spreekt met Frits Huffnagel

14 november 2013 1 minuten

BNR Zakendoen met... zendt uit vanuit de Malietoren in Den Haag. MKB Servicedesk-directeur Willem Overbosch is te gast en spreekt met presentator Frits Huffnagel over de onderwerpen die ondernemers op dit moment bezighouden.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Cybercrime - Na een aantal aanvallen op de websites van banken, waardoor internetbankieren tijdelijk niet mogelijk was, maken steeds meer ondernemers zich zorgen over cybercrime. 60 procent van de ondernemers maakt zich hier zorgen over, meer dan de helft heeft wel eens te maken gehad met cybercrime, bleek begin deze maand uit onderzoek van Panteia. Wat kun je doen om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt van internetcriminaliteit? En wat moet je doen als de bank, waarlangs de betalingen van je webshop lopen, wordt getroffen?

  • Deutsche Bank - Deutsche Bank heeft 18.000 klanten een brief gestuurd waarin hen wordt aangeraden een andere bank te zoeken. Zij krijgen geen nieuwe kredieten meer. Het merendeel van deze klanten zijn ondernemers, die in de problemen komen als zij hun lopende leningen moeten overzetten naar een andere bank. Wat is de laatste stand van zaken en wat kun je als ondernemer doen als je bank je krediet wil opzeggen? 

  • Big Data - van 22 tot 28 april is het wereldwijd Big Dataweek. We produceren en verspreiden elke dag enorme hoeveelheden informatie. Denk aan social media-updates, maar ook aan gps-locaties van mobiele telefoons, meterstanden, kassasystemen en bedrijfsinformatie. Hoe kun je daar als ondernemer die gegevens uithalen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn? En wat heb je te winnen als je Big Data voor je kunt laten werken?