"Mijn droom voor ons land? Nederland ondernemender maken!"

Column | Een bijdrage aan het Dromenboek voor het Koningspaar

23 mei 2013

Ondernemerschap zit in ons bloed. Nederland is de handelsnatie bij uitstek, maar soms lijken we dat gevoel een beetje kwijt te zijn. Ik wil Nederland ondernemender maken. Dát is mijn droom en passie. Helpen jullie me die droom uit te laten komen?

Ik ben pas op mijn dertigste begonnen met ondernemen, maar ik probeer het mijn vier kinderen al direct mee te geven. Mijn droom voor ons land is namelijk om van Nederland weer een echt inspirerend en sterk ondernemersland te maken en daarmee onze economie weer te laten groeien en bloeien. En het verwezenlijken van deze droom begint bij de jeugd. 

Een manier van leven

Ondernemen is een manier van leven die het beste in jezelf naar boven haalt. Het klinkt door in alles wat je doet. Ondernemerschap gaat over dromen, over denken, durven en doen. Maar ondernemen gaat ook over doorzetten en verantwoordelijkheid nemen. Het gaat over de omgeving waarin je ondernemerschap kunt laten zien. 

Driven by Entrepreneurship 

Met de #MKBuzz (onze oranje Amerikaanse schoolbus) wil ik alle leerlingen van basisscholen tot universiteiten kennis laten maken met ondernemerschap. Ik wil kinderen bewust maken van kansen die er liggen in ons land en ver daarbuiten. Dat begint bij een verhaal over ondernemerschap, verteld door ondernemers zelf. Het gaat erom dat jongeren weer leren wat ondernemerschap is en hoe het werkt. Niet uit de boeken, maar verteld door ondernemers uit de buurt. Van het omgaan met geld tot aan de goede dingen doen voor je omgeving. 

Mark Rutte, Koningin Máxima en André Kuipers

Daarnaast is het van belang dat er een breed maatschappelijk draagvlak is voor ondernemerschap. Mark Rutte, André Kuipers en zelfs Koningin Máxima (toen nog prinses) hebben in de afgelopen maanden al kennis gemaakt met de #MKbuzz.

Mijn droom in het Dromenboek 

Graag doe ik- samen met mijn partners MKB-Nederland en Stichting Jong Ondernemen - een beroep op het ondernemende Koningspaar om samen Nederland elke dag een stukje ondernemender te maken en zo deze droom te verwezenlijken. Nederland moet weer echt gaan geloven in ondernemerschap en dat uitdragen. Dat is mijn droom voor ons land

Help je mij? Steun mijn droom via deze link: https://deeljouwdroom.nl/participants/17660

Auteur

Willem Overbosch