Meeste ondernemers niet klaar voor mobiel internet

Tweederde heeft nog geen mobiele website
Meer dan de helft van de ondernemers in het mkb houdt geen rekening met mobiele internetters. Hun websites zijn niet aangepast op het gebruik met smartphone of tablet en minder dan een op de tien heeft een app. Dat blijkt uit onderzoek van online marketingbureau Zeo onder meer dan vijfhonderd mkb-ondernemers.
Grijp je online kansen
Klik hier
met breedband internet
Naar MijnMKB
Jouw website klaar voor de toekomst?
Klik hier
Download dan gratis het whitepaper in MijnMKB.
Naar MijnMKB
Ook een webshop beginnen?
Klik hier
Lees hoe in het whitepaper
Naar MijnMKB
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek internetten zes op de tien Nederlanders met hun smartphone of tablet, maar slechts een op de drie ondernemers heeft een website die voor mobiel gebruik is geoptimaliseerd. Van de ondervraagde ondernemers zegt 58 procent geen rekening te houden met mobiel internetgebruik.
 
"Onverstandig", vindt directeur Chris Jongeling van Zeo. "De helft van de klanten van webshops gebruiken mobiel internet. Het kost je klanten als je site voor hen niet goed functioneert. "
 
Mobiel internetten wordt nu al meer gebruikt dan vast internet. Dankzij de opkomst van het snelle 4G zal dit alleen nog maar meer toenemen, omdat internetten met je telefoon net zo snel wordt als internet op de pc of laptop.
 

Zelf maken

Een mobiele website hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Er zijn verschillende tools waarmee je zelf van je website een mobiele site kunt maken. Daar betaal je vervolgens 5 tot 20 euro per maand voor, afhankelijk van hoe uitgebreid je het maakt.
 
Een app laten bouwen is duurder, maar wordt ook steeds aantrekkelijker omdat het niet meer altijd nodig is aparte apps te maken voor de besturingssystemen van Apple en Android. Bij Windows 8 moeten applicaties zelf toepasbaar zijn op vast én mobiel internet.

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Alle kansen van breedband internet

Een checklist
Een snelle, betrouwbare internetverbinding wordt steeds belangrijker voor ondernemers. In deze tijd van mobiel werken en cloud computing is breedband...

Mobiel internet passeert vast gebruik

MKB Trends 2013: Van 3G naar 4G
3G kennen we allemaal, het is het soort internet dat je op je smartphone hebt. De opvolger is 4G, de vierde generatie van...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten