Ondernemer wil best inleveren voor bedrijf

Bereid eigen vermogen of deel salaris in te zetten
Veel werkgevers zijn bereid persoonlijk op te draaien voor het verlies van hun bedrijf: 41 procent wil als het moet eigen vermogen in de zaak te steken, ook 41 procent wil eventueel loon inleveren. Dat blijkt uit onderzoek van juridische dienstverlener DAS onder 500 ondernemers en werknemers.
Zicht op je cijfers?
Klik hier
Doe de scan
Klik
Geld nodig?
Klik hier
Leer meer over financiering
Naar MijnMKB
Afzien van de eindejaarsuitkering om je bedrijf voor een faillissement te behoeden: slechts 36 procent van de werknemers voelt hiervoor. Ongeveer 40 procent van de werknemers is wel bereid een deel van de secundaire arbeidsvoorwaarden in te leveren, dus hun leaseauto inleveren (44 procent) of het opleidingsbudget versoberen (40 procent).
 

Minder loon

Werkgevers keren zichzelf liever wat minder loon uit of steken eigen vermogen in de zaak dan dat zij hun leaseauto inleveren of pensioenregeling versoberen. Daar zijn werknemers juist wel voorstander van: zij vinden dat de baas moet bezuinigen op zijn leaseauto en loon moet inleveren als het bedrijf in zwaar weer verkeert.
 
Voor veel bedrijven is bezuinigen aan de orde. Uit het onderzoek van DAS blijkt dat vier op de tien vorig jaar te maken hadden met een omzetdaling. Een op de vijf verwacht dat ook in 2013. Het aantal faillissementen bereikte vorige maand een recordhoogte.

Dossiers

Record: meeste faillissementen sinds 1981

In mei gingen 796 bedrijven op de fles
In de maand mei hebben 796 bedrijven een faillissement aangevraagd. Hier zitten geen eenmanszaken bij. Dat meldt het Centraal Bureau voor de...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten