Subsidienieuws: CPA-tender infrastructuur en milieubeheer Servië

28 augustus 2012 1 minuten

Agentschap NL heeft een nieuwe projecttender geopend binnen het Programma collectieve promotionele activiteiten (CPA). Het betreft een projecttender in het kader van het programma 2g@there, gericht op infrastructuur en milieubeheer in Servië.

De projecttender betreft een aantal vastgestelde activiteiten die tussen september 2007 en eind 2009 worden gerealiseerd. De vastgestelde activiteiten omvatten drie collectieve beursinzendingen i.c.m. uitgaande missies, twee inkomende missies en twee uitgaande missies.

Er geldt voor de verschillende activiteiten geen maximumbudget, maar als richtlijn kunnen de gemiddelde kosten voor soortgelijke activiteiten in voorgaande tenderronden worden gehanteerd, namelijk:

- collectieve beursinzending, i.c.m. individuele matchmaking: € 75.000;

- uitgaande handelsmissie: € 55.000;

- inkomende handelsmissie: € 30.000.

Projectvoorstellen kunnen worden ingediend tot en met 27 april 2007, 12.00 uur. Zie voor meer informatie ook: http://www.evd.nl/info/zoeken/ShowBouwsteen.asp?bstnum=176041&location=/info/programmas/programma_cpa.asp?land=cpa

CPA bevordert het organiseren van inkomende en uitgaande handelsmissies, collectieve beursinzendingen en andere op het buitenland gerichte collectieve promotionele activiteiten voor Nederlandse bedrijven. Met het 2g@there-programma ondersteunt het ministerie van EZ clusters van bedrijven die zich gezamenlijk willen richten op grote kansen in het buitenland. In het programma wordt in principe gebruik gemaakt van de bestaande instrumenten die EZ al heeft. Dit zijn zowel financiële instrumenten (onder andere PESP en PSOM) als niet-financiële instrumenten (onder andere missies, matchmaking, NBSO's).

Auteur

Onno Bieleman