Overijssel geeft subsidie voor handelsmissies

In 2013 50.000 euro beschikbaar voor bedrijven

01 december 2017 1 minuten

De provincie Overijssel stelt 50.000 euro beschikbaar aan mkb-bedrijven of kennisinstellingen uit de sectoren hightech, chemie, lifesciences/heaIth en energie. Het geld moet worden besteed aan de voorbereiding, organisatie of uitvoering van een internationale handelsmissie.

Overijssel stelt het geld beschikbaar om een uitgaande of inkomende bedrijfsondersteunende missie te financieren. Aan uitgaande missies moeten minimaal acht bedrijven deelnemen, bij inkomende in ieder geval tien. Er moet ook matchmaking plaatsvinden tijdens de missie.

Vestigingsklimaat

Ook bedrijven die een zogenoemde missie PLUS, waarbij ook partijen uit de Overijsselse culturele of sportsector zijn aangehaakt, kunnen aanspraak maken op het potje. Deze missies hebben als doel het vestigings- of ondernemersklimaat in Overijssel te verbeteren.

Uitgaande missies moeten als bestemming een van de grote opkomende economieën hebben, te weten  Brazilië, China, India, Rusland, Turkije, Indonesië of Zuid-Afrika. Per inkomende of uitgaande missie kan maximaal 8.000 euro worden bijgedragen aan de voorbereiding, 17.000 euro voor de organisatie en uitvoering en 35.000 euro voor een missie PLUS.

Auteur

Marlou Visser