Webshop? Zorg dat klanten mobiel kunnen kopen

Steeds meer Nederlanders winkelen op tablet en smartphone
1 op de 9 online aankopen wordt gedaan met een mobile device, dus een smartphone of een tablet. Dat aandeel groeit explosief. Inmiddels wordt in Nederland 550 miljoen euro uitgegeven met de smartphone of tablet. Zorg dat jouw webshop hier nú klaar voor is.
Een webshop beginnen?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Jouw website klaar voor de toekomst?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Verbeter je website
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Tussen de tweede helft van 2012 en de eerste helft van 2013 is de omzet die via mobile devices (de zogeheten m-commerce) wordt gerealiseerd met 67 procent gegroeid, blijkt uit onderzoek van Blauw Research en Thuiswinkel.org. 2,3 miljoen Nederlanders hebben wel eens iets gekocht met hun mobile device.
 

Groei verwacht

Volgens Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, zal m-commerce zorgen voor een flinke groei in de e-commerce (de omzet van alle online winkels).  Nu worden vooral aankopen gedaan met de smartphone en tablet, in de toekomst zullen mensen ook smart glasses en smart watches gebruiken om online te shoppen aldus surfacepro3.nl.
 
Ook Frank Sibbel van Blauw Research verwacht dat het aandeel mobiele aankopen nog zal groeien, omdat veel mensen altijd online zijn met hun mobile device en het sneller en makkelijker is dan shoppen met je laptop of pc. Vooral kleinere aankopen (kleding, schoenen, verzorgingsproducten) doen consumenten steeds vaker mobiel.
 
Zorg dat jouw webshop klaar is voor shoppen met een mobile device. Twee tips:
 
  • Maak als de wiedeweerga een mobiele website, als je deze nog niet hebt. Er zijn verschillende online tools om je website geschikt te maken voor tablets en mobiele telefoons. De meeste diensten kosten je hooguit een paar tientjes per maand, afhankelijk van hoe uitgebreid je wil dat je website wordt. Zorg er in ieder geval voor dat je (mobiele) website geen Flash-toepassingen heeft en dat je aanbod ook op een klein scherm zichtbaar is.
  • De meeste online shoppers betalen met iDeal. Binnenkort komt hier een mobiele versie van, dan zal deze betaalmethode waarschijnlijk nog populairder worden. Zorg ervoor dat jouw webshop deze betaalmogelijkheid aanbiedt. Dit kun je regelen met je bank. Een voordeel is dat als klanten lid zijn bij dezelfde bank, het geld binnen enkele seconden op je rekening staat. Anders duurt het een of twee dagen.

Heel winkelgebied als webshop: 9straatjesonline.com

Online ondernemen met Rosanne Jansen
Het hipste winkelgebied uit Nederland heeft een eigen webwinkel: 9straatjesonline.com. Initiatiefnemers zijn Rosanne Jansen en Valerie van der Meer. Ze haalden er onder meer RTL Boulevard, de Jackie en de Grazia mee. Kwestie van goede marketing of het vinden van een gat in de markt?
heel-winkelgebied-als-webshop-9straatjesonline-3913163739.png

Hoe maak ik snel een mobiele website?

MKB Trends 2013: van gewone website naar mobiele website
'Gewone' websites zijn meestal niet geschikt voor mobiele telefoons. Flash is vaak niet beschikbaar en gebruikers moeten oneindig in- en uitzoomen om...

Verhoog je webshop-omzet met 15 procent

Producten ook voor mobiel aanbieden loont
Je kunt de omzet van je webshop met zo'n 15 procent verhogen door je producten of diensten ook op een mobiele website aan te bieden. Steeds meer...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten