En de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland is...

Michaël van Straalen unaniem gekozen tot voorzitter

05 november 2013 2 minuten

Michaël van Straalen is met ingang van vandaag de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging MKB-Nederland. De Algemene Ledenvergadering heeft vanmiddag unaniem ingestemd met de benoeming van Van Straalen tot nieuwe voorzitter.

Michaël van Straalen (57) heeft er eigenlijk al een paar maanden als voorzitter van MKB-Nederland opzitten. Sinds 1 september is hij namelijk waarnemend voorzitter van de ondernemersvereniging. Dit omdat MKB-Nederland vroegtijdig afscheid heeft genomen van haar vorige voorzitter, Hans Biesheuvel.

'Ondernemer in hart en nieren'

Volgens het hoofdbestuur beschikt Van Straalen als geen ander over de kwaliteiten en capaciteiten die een voorzitter van MKB-Nederland nodig heeft. Hij is een ondernemer in hart en nieren, met politieke sensitiviteit en brede bestuurlijke ervaring. Sinds 2007 was hij voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en ook vice-voorzitter van MKB-Nederland.

Metaalsector

Michaël van Straalen is een selfmade ondernemer, die op jonge leeftijd zijn studie Nederlands onderbrak om een eigen technisch bureau te starten. Zijn vader vond dat hij maar eens iets moest gaan bijverdienen, maar de jonge Van Straalen zag het niet zitten om dat in loondienst te gaan doen. Dit ‘bijbaantje’ bleek het begin van een lange ondernemerscarrière, waarin hij diverse bedrijven in de metaal oprichtte, overnam en weer verkocht. Van Straalen is nog altijd eigenaar van een aantal bedrijven in deze branche.

'Einde crisis in zicht'

De nieuwe voorzitter van MKB-Nederland is ervan overtuigd dat het einde van de crisis voor ondernemers in zicht is, vertelt hij samen met directeur Leendert-Jan Visser in een hangout. Hij wil als voorzitter van MKB-Nederland alles op alles zetten om te voorkomen dat de regering nieuwe lastenverzwaringen doorvoert. "En we moeten er met z'n allen voor zorgen dat het consumentenvertrouwen weer gaat groeien, dat mensen weer geld durven uit te geven."

Auteur

Lenneke Arts