Global Entrepeneurship Week - studenten leren ondernemen

Wat gebeurt er tijdens deze week voor entrepeneurship?

22 november 2013 1 minuten

Wereldwijd staat de derde week van november in het teken van ondernemen. In meer dan 140 landen wordt aandacht besteed aan de Global Entrepeneurship Week. Ook in Nederland worden meer dan 200 activiteiten door het hele land georganiseerd om scholieren en studenten te bewegen tot ondernemerschap.

De activiteiten in het kader van de Global Entrepeneurship Week lopen uiteen van Meet & Eats om je netwerk te vergroten tot seminars over het starten van een webshop, ondernemersdebatten, gastcolleges of een inspiratiefestival. Het aantal activiteiten ligt 65 procent hoger dan vorig jaar.

Onderwijsinstellingen

De meeste activiteiten zijn gericht op jongeren, vertelt coördinator Brendina Dallinga. Op 31 verschillende scholen en universiteiten zijn activiteiten zoals gastcolleges, lunches met ondernemers of ondernemerwedstrijden voor studenten.

Een van de activiteiten tijdens de Global Entrepeneurship Week is de lancering van het eerste ondernemerspaspoort woensdag door voormalig CDA-Kamerlid Mirjam Sterk. Op het paspoort kunnen jongeren al hun activiteiten op het gebied van onderschap bijhouden om bij aanvraag van financiering of aan opdrachtgevers te laten zien.

Starten

In Utrecht wordt dit weekend een StartupWeekend georganiseerd waar jongeren in één weekend een bedrijf kunnen starten. Ook MKB Servicedesk is hier aanwezig om de starters te ondersteunen met informatie.

Meer dan zesduizend jongeren en ondernemers doen op een of andere manier mee, schat Dallinga. Investeerders worden nadrukkelijk uitgenodigd de activiteiten bij te wonen. Wil jij weten welke activiteiten in het kader van de Global Entrepeneurship deze week nog plaatvinden? Kijk in de agenda op de website.