'Gratis' fietsreparaties bij winnaar Startup Weekend

Jury: een bedrijf met veel ambitie

25 november 2013 2 minuten

Na een weekend lang keihard werken is zondag de derde editie van Startup Weekend afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van het beste open source business idee. Het kersverse bedrijf Tri-cycle heeft deze titel in de wacht gesleept. Het idee: fietsen in de stad voorzien van reclame, in ruil voor gratis reparaties.

Het startup weekend is een wereldwijd event dat plaatsvindt op 66 locaties over de hele wereld. Vijfduizend deelnemers werken in één weekend hun business idee uit, onder begeleiding van professionals. En daar eindigt de hulp niet: open source is het belangrijkste thema van het weekend en dat blijkt: iedereen deelt met elkaar en helpt elkaar, wat veel energie, passie en gedrevenheid oplevert. 

Winnaar Utrecht

Van de honderd deelnemers in Utrecht, mochten de zestien besten hun idee presenteren aan de jury. De jury in Utrecht vondt het idee van bedrijf Tri-cycle het beste. “Tri-cycle is een bedrijf met veel potentie. De jongens kwamen binnen met een fiets en hebben afgelopen weekend een waardevol businessmodel opgezet,” aldus de jury.

Open Source Award

Naast de overall prijs is er ook een Open Source Award uitgereikt. Deze prijs ging naar Roomescape, een real life game waarbij je via puzzels en raadsels uit een kamer moet zien te ontsnappen. De raadsels en puzzels zijn voor iedereen toegankelijk, zodat iedereen mee kan denken over het spel. De jury zegt hierover “Deze startup gaat echt over open source en laat creatievelingen van over de hele wereld samenkomen.”

Potentie

Met de twee winnaars eindigt de potentie van de Startup Weekend deelnemers niet. De jury roemt 'Whatappend', een app die aan de hand van foto’s een compilatie maakt van een stapavond met vrienden. "Dit kan de nieuwe Snapchat zijn," vindt de jury. Deze ondernemers kunnen veel geld verdienen, zonder daarbij onze hulp nodig te hebben." Ook Peerio wordt genoemd als open source topper. “Dit team heeft heel hard gewerkt dit weekend en we zien grote kansen voor hen in de toekomst,” complimenteert de jury de startup.