MKB Update 29 november

Winnende ondernemers en groei | MKB Radio

19 december 2013 1 minuten

In de MKB Update van 29 november, de wekelijkse radioshow op MKB Radio, hebben we aandacht voor die ondernemers die het ondanks de crisis erg goed doen. Eric Recter werd The Next Entrepeneur. Mark Vletter won een FD Gazelle. Sandra Ballij won de Dare to have a Dream Award. Ook zo succesvol worden? In de radioshow geven we ook tips voor groei.

(Lukt het je niet het geluidsfragment af te spelen? Klik dan hier.)

In de ondernemersupdate van vrijdag 29 november aandacht voor The Next Entrepreneur 2013: Eric Recter van Watcher Enterprises. Hij ontwikkelt de Kidswatcher. Het product is nog niet op de markt, maar de toekomst ziet er veelbelovend uit en daarom was de jury van TNE onder de indruk.

The Next Entrepreneur is de competitie voor de beste startende ondernemer van Rabobank Nederland en MKB-Nederland.

Slimste bedrijf

We spreken met Mark Vletter, de snelstgroeiende ondernemer van Groningen, hij won de FD Gazellenawards voor het noorden van het land en is eigenaar van het ‘Slimste bedrijf van Nederland’. Vletter noteerde met zijn bedrijf Voys Telecom over de afgelopen 5 jaar een groei van meer dan 800 procent.

En vorige week was ze ook al te gast in de ondernemersupdate, deze week won ze de Dare to Have a Dream Award, Sandra Ballij. We blikken met haar nog even terug.

Groeien

En we zijn bij de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam. Daar sprak redacteur Raphael Klees met ondernemers over de groei van hun bedrijf. Aanleiding was de lancering van het boek Eerste hulp bij Groeien.

De ondernemers Wilbert Philippo van Infotrade en Martijn Straathof van RiMa-educatie spreken uit ervaring over hun groeiproces. Annegien Blokpoel coachte deze beide ondernemers en schreef op basis van haar ervaringen als groeicoach, samen met Willem Overbosch het boek Eerste hulp bij Groeien.

Auteur

Marlou Visser