Bijna 20 procent van zzp'ers start uit noodzaak

Merendeel starters begint met goede moed aan ondernemersavontuur
Starten uit noodzaak met een onderneming, dat is anno 2014 geen uitzondering meer. Men begint bijvoorbeeld een eigen onderneming vanwege ontslag bij de oude werkgever.
Ook een bedrijf starten?
Klik hier
Download dan nu het whitepaper
Lees verder
18,4 procent van de zzp’ers had geen andere optie en is gedwongen als zelfstandige te starten. Dat  blijkt uit de ZZP Barometer, afgenomen in februari 2014 onder 631 zzp’ers in Nederland. Een deel van deze ondervraagden geeft aan dat ze het ondernemerschap zien als enige mogelijke bron van inkomsten.  
“De discussie vanuit belangenbehartigers en politieke partijen focust zich teveel op deze minderheid, de grote meerderheid is gestart uit positieve redenen.” aldus initiatiefnemer Jeroen Sakkers
 

Vrijheid

De belangrijkste reden om een eigen onderneming te starten is een combinatie van de volgende zaken; vrijheid (60,9 procent), meer flexibiliteit (56,6 procent) en onafhankelijkheid (41,8 procent). Toch, ondanks dat de media, vakbonden en politieke partijen je misschien anders willen laten geloven, is de gemiddelde ondernemer een kansondernemer en willen ook graag als ondernemer behandeld worden; maakt hierbij zelf de keuzes voor het pensioen, het wel of niet afsluiten van een AOV en welke tarieven 'ie hanteert. 

 


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten