Het Nieuwe werken tussen de geiten

Column | Engagement manager Tessa Witte

06 mei 2014 2 minuten

Als ondernemer verwacht je een flexibele instelling van je personeel: net even dat tandje erbij als het nodig is. Daarnaast is een kantoor ook helemaal niet altijd de beste plek om te werken (kijk eens naar de TED Talk van Jason Fried). Door je kantoor in de cloud te organiseren en je personeel te voorzien van laptops en smartphones faciliteer je dit ook nog eens.

Maar dan is er de praktijk. De files staan er nog steeds iedere werkdag op de gebruikelijke tijden en de treinen zitten nog steeds overvol op diezelfde tijden. Flexibel werken vraagt een gedragsverandering en die duurt vaak veel langer dan nodig is om de technologie ervoor te faciliteren. Daarom een blog van mij als werknemer in een super flexibele organisatie als MKB Servicedesk.

Als werknemer ben je gebonden aan vakantiedagen en die wil je het liefst niet te pas en te onpas opnemen voor bezoekjes aan kleine knulligheden zoals een paspoort verlengen, de cv-monteur die langs moet komen omdat de verwarming zijn werk niet meer doet of - zoals in mijn geval - de geplande halfjaarlijkse bezoekjes van de dierenarts.

Te paard werken

Ieder half jaar moet mijn paard worden ingeënt en een keer per jaar plak ik daar een gebitscontrole aan vast. Het enten duurt 2 minuten en het gebit een half uurtje; het wakker worden uit de verdoving 2 uurtjes. Kort houdt dit in, dat ik een half uurtje moet assisteren en 2 uur aan het wachten ben. Daar kan ik vakantie-uren voor opnemen, maar dat kan slimmer!

Eerder beginnen, werken in het weekend in plaats van doordeweeks en thuiswerken zijn voor mij niet meer dan normaal. Ik doe het niet altijd, maar het kan wel. Het kan zelfs nóg iets leuker: Ik werk werk vandaag op de boerderij via een hotspot van mijn telefoon in de cloud. Geen arbo verantwoorde werkplek, wel een goed benutte werkdag! Laptop en smartphone mee en gáán. Op de achtergrond de lammetjes, kippen en koeien en voor mij een paard dat langzaam wakker wordt uit haar roes.

Nu jij!

Weten hoe je dit ook organiseert voor je werknemers en jezelf? Kijk op onze mobiel werken desk!

Auteur

Tessa Witte