Ondernemers maken zich zorgen over teruglopen inkomsten

Onderzoek Delta Lloyd presenteert risico top vijf

15 december 2009 1 minuten

Ruim 19% van de ondernemers geeft aan dat ze zich vooral zorgen maken over het teruglopen van hun inkomsten door arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Dit concludeert Delta Lloyd naar aanleiding van een onderzoek onder 15000 ondernemers.

Erica Blom, directeur Marketing & Verkoop van Delta Lloyd: “De continuïteit van een onderneming is vooral in familiebedrijven een belangrijke factor. Wanneer de ondernemer overlijdt of door een andere oorzaak uit de onderneming terug moet treden, heeft dat grote gevolgen voor de continuïteit van het bedrijf”.

Het ‘aansprakelijkheidsrisico’ en de ‘veranderende wetgeving’ zijn met 17% en 15% ook benoemd als grote risico’s voor ondernemers. Verloop (13%) en verzuim (12%) maken de risico-top 5 compleet. De risico’s brand (10%), pensioen (9%) en het overlijdensrisico van de ondernemer zelf (5%) sluiten de rij.

Ondernemers maken zich minder zorgen over hun pensioen. Dat is te verklaren omdat het in het karakter van ondernemers ligt om risico’s te nemen en te geloven in de mogelijkheden van hun bedrijf. Voor veel ondernemers is ‘het bedrijf’ de pensioenvoorziening. Ze staan niet altijd stil bij de mogelijkheden dat bedrijfsovername niet voldoende oplevert of dat het bedrijf failliet kan gaan voor de pensioenleeftijd.

De MKB Servicedesk helpt je graag bij het overdragen van je bedrijf. Meer informatie over hoe je je bedrijf moet verkopen kun je hier lezen.

Bron: Delta Lloyd