Paspoort voor ondernemers

Iris Meerts: nieuwe manieren om je idee te financieren

03 maart 2020

Als je kiest voor alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding, is het belangrijk om jezelf betrouwbaar te presenteren. Iris Meerts ontwikkelde hiervoor samen met 20 andere ondernemers een online tool: het Kredietpaspoort.

Financieringsvormen voor innovatie

Iris Meerts is directeur van Stichting Zelforganisatie en spreekt met veel innovatieve ondernemers. Zij vertelt dat het voor ondernemers steeds lastiger is om geld te krijgen van de bank. Crowdfunding kan een oplossing zijn. Jij vraagt als ondernemer geld aan buren, vrienden of andere geïnteresseerden om jouw droom te verwezenlijken. "Dit heeft veel voordelen," legt Meerts uit. "Stel dat je 20 investeerders hebt. Zij nemen ieder hun eigen kennis en netwerk mee waarmee ze jou kunnen helpen."

Vertrouwen

Het is belangrijk dat jouw investeerders je vertrouwen. Het Kredietpaspoort geeft inzicht in hoe betrouwbaar jij bezig bent met ondernemen en hoe je bedrijf ervoor staat. Volgens Meerts maakt deze tool het makkelijk om jezelf te presenteren en geld te krijgen voor je idee. "Daarbij geeft het paspoort jou als ondernemer inzicht in hoe je kunt groeien," besluit Meerts.