RadioCafé vanaf MKB Trends 2015 Event

26 september 2014

03 maart 2020

Het MKB RadioCafé komt deze week vanaf MKB Trends 2015. De voorhoede van ondernemend Nederland is aanwezig om de trends voor het volgend jaar in een vroeg stadium te ontdekken en te duiden. Auteur, spreker en presentator van het event Leen Zevenbergen schuift aan om de vier hoofdtrends op een rij te zetten. Bram Donkers praat aan de stamtafel met allerlei ondernemers die de gesignaleerde trends al in de praktijk brengen.

Zo presenteert Niels de Greef zijn ParkFlyRent-concept. Dit bedrijf verhuurt auto’s die anders tegen hoge kosten geparkeerd worden op en rond Schiphol. Niet alleen een inspirerend voorbeeld van de ‘sharing economy’, maar ook een illustratie van de trend dat vertrouwen steeds meer een cruciale factor wordt.

Jeugdig ondernemerschap

Het verhaal van Knifecleaner in het kader van Jong Ondernemen kwam al eerder uitgebreid aan bod op MKB Radio. Dit scholierenbedrijf speelde zich op allerlei manieren in de kijker, onder meer tijdens de recente handelsmissie naar Polen. Maar docent-begeleider Geert-Jan Wassink licht in het RadioCafé toe hoe dit succes ook past in de trend van ‘connected learning’.

Uiteenlopende ondernemers en business partners maken tijdens het MKB Trends event van de gelegenheid gebruik om de radiostudio te bezoeken, en meteen even een pitch voor de eigen organisatie te geven. Zo komt George Bel, directeur van MKB Cursus & Training achter de microfoon, om zijn kijk op de ontwikkelingen te geven.

DMS onderzoek

Swantje Brennecke is gastspreekster tijdens dit evenement. Zij spreekt namens Stichting DMS, het bereiksonderzoek onder zakelijke beslissers in Nederland. Op MKB Radio legt ze aan de hand van het nieuwste onderzoek uit op welke manieren de ondernemer bereikt kan worden.

Beeld op de radio

Ook een trend die uitgebreid aan bod komt op dit event: we verschuiven van tekst naar beeld. Paul van Aarle van Animeerwaarde is zelfs live aan het visualiseren. Hij laat ook op de radio zien dat het gaat om een krachtig beeld, niet om lange lappen tekst.

Zelfs de catering is tijdens MKB Trends 2015 gedreven door ondernemerschap. IJsbrand en Raymond van Nietprakken.nl vertellen tussen de bedrijven door over hun passie voor service en kwaliteit. Ze noemen het: catering 3.0.

MKB Insights

En we lanceren het fenomeen MKB Insights, een nieuwe krachtenbundeling om met behulp van big data door te dringen tot de essentie van ondernemerschap. We hebben het dan over business intelligence. Eén van de partners, Ron van der Kleij van KVL Inspiratie Technologie, legt het uit.Veel dynamiek dus, vanuit de Utrechtse radiostudio die nog drukker bezocht wordt dan normaal.

Pensioen voor zzp'ers

Vooraf schakelen we nog even met Amsterdam. Verslaggever Claartje Vogel heeft daar een oplossing voor pensioenproblemen gespot. Veel zzp'ers, DGA’s en andersoortige ondernemers zitten immers zonder pensioen. BrightNL, een pensioeninitiatief waar je als klant meteen mede-eigenaar wordt, biedt daarvoor wellicht een oplossing...

Compleet of in stukjes

MKB Trends 2015 gemist? Via het RadioCafé ben je binnen een uur weer helemaal bij. Te horen op MKB Radio, online op mkbradio.nl. Alle interviews zijn daar ook afzonderlijk te beluisteren en te delen. De complete talkshow en de losse gesprekken staan ook op de MKBradio-app.

Auteur

Bram Donkers