Maximale hypotheek

Wat is mijn maximale hypotheek?

09 oktober 2014 2 minuten

Om je maximale hypotheek te berekenen zijn een aantal gegevens nodig. De belangrijkste factor in de berekening van de maximale hypotheek is het inkomen van jou(en je partner). Hoe meer jij verdient, des te meer jij kan lenen van de bank. Want dit is toch een garantie van een tijdige terugbetaling van het geleende geld.

Maar niet alleen het inkomen speelt mee. Er zijn ook andere factoren die een rol spelen in het bepalen van de maximale hypotheek. Heb je veel vaste lasten zoals alimentatie of andere leningen? Dan kan dat een negatieve invloed hebben op de hoogte van de lening.

Verschillende factoren

De prijs van een woning heeft natuurlijk ook een belangrijke rol in het bepalen van de hoogte van de maximale hypotheek.  Maar niet alleen de prijs van een woning, maar ook een mogelijke restwaarde van een vorige woning speelt mee in de hoogte van de hypotheek. Vergelijk de verschillende hypotheken om er zeker van te zijn dat u de beste hypotheek kan afsluiten.

Welke hypotheken zijn er?

Er zijn een aantal hypotheken die je kunt afsluiten. Per lening zal het verschillen wat de maximale hypotheek wordt. De meeste hypotheken worden berekend met een annuïteitenhypotheek, maar dit hoeft zeker niet de beste optie voor jou te zijn. Het is belangrijk om van te voren al een beeld te hebben van de verschillende hypotheek zodat je een goede keuze kan maken. De hypotheken die banken hanteren zijn: aflossingsvrije hypotheek, annuïteitenhypotheek, beleggingshypotheek, hybride hypotheek, moderne levenhypotheek, lineaire hypotheek en spaarhypotheek.

Afhankelijk van je voorkeur en financiële situatie is het verstandig om voor verschillende leningen de maximale hypotheek te berekenen. Zo weet je van te voren wat je kan verwachten. Want een hypotheek is een lening waar ja gemiddeld 30 jaar aan vast zit en dus goed moet regelen. Anders sta je in de toekomst voor onverwachte kosten.

Maximale hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten kan via een tussenpersoon of via een bank. Om er zeker van te zijn dat je een goede maximale hypotheek afsluit, zorg er dan voor dat je een afspraak maakt bij een bank of alles goed van te voren uitzoekt. Zo sta je niet voor verrassingen in de toekomst.