MKBuzz komt naar Oss

Op bezoek bij innovatieve ondernemers

03 maart 2020

Oss is een ondernemende stad. Meer dan negenduizend ondernemers hebben zich gevestigd in de Noord-Brabantse stad. Donderdag 13 november rijdt de MKBuzz naar Oss om vier innovatieve bedrijven te bezoeken: The Notepad Factory, Pivot Park, Kaal Mastenfabriek en Dome-X.

Willem Overbosch, Sietse van der Molen en Claartje Vogel rijden donderdag met de MKBuzz naar Oss. Ondernemer Rob van den Ende van The Notepad Factory neemt de redacteuren van MKB Servicedesk mee en laat ze de innovatieve kant van zijn stad zien.

The Notepad Factory

Rob van den Ende is producent en ontwikkelaar van promotionele schrijfblokken. Bij The Notepad Factory kun je bijvoorbeeld de boekjes van Moleskine met je eigen logo laten bedrukken. Het bedrijf bestaat sinds 1867 en is continu aan het vernieuwen. Een nieuw product is bijvoorbeeld het notepad op stonepaper: boomvrij, milieuvriendelijk, watervast en recyclebaar papier!

Pivot Park

Na het bezoek aan The Notepad Factory rijdt de bus het terrein van Pivot Park op. Sinds 2012 is het een campus voor open innovatie in de life sciences. Ambitieuze bedrijven die onderzoek doen naar gezondheid, levende wezens en medicijnen mogen gebruik maken van de faciliteiten.

"Pivot Park is dé plek om succesvol te starten, groeien en samen met andere bedrijven bij te dragen aan een gezonde maatschappij," aldus directeur Mirjam Mol-Arts.

Kaal Mastenfabriek

's Werelds duurzaamste lichtmast wordt gemaakt in Oss. Bij de Kaal Mastenfabriek stuurt directeur Jos van den Hurk op vernieuwing, veiligheid en duurzaamheid. Lichtmasten, verkeersmasten, radarmasten, zendmasten, reclamemasten: ze maken het allemaal in Oss. En de masten staan niet alleen in heel Nederland, maar zelfs in Amerika en Azië.

Dome-X

De laatste halte van de MKBuzz is Dome-X: een inspirerende werk- en vergaderlocatie. Het gebouw is vorig jaar geopend. Het is een plek waar verschillende ondernemers samen werken aan nieuwe projecten. Ook hier staan duurzaamheid, cocreatie en open innovatie centraal. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdekken we donderdag!

De interviews en video's verschijnen op de innovatiedesk en zijn ook terug te horen op mkbradio.nl. Stay tuned!

Auteur

Claartje Vogel