Zwangere medewerker voortaan langer vrij

Meer verlof voor ouders vanaf 1 januari 2015
Medewerkers die een kind verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op meer vrije dagen. Wat zijn de veranderingen op het gebied van verlofregels voor ouders? En wat moet jij dus doorvoeren in je HR-beleid?
Checklist zwangerschapsverlof
Klik hier
Met alles op een rij!
Lees verder
Je medewerker is zwanger, en nu?
Klik hier
Download het whitepaper
Lees verder

Meerlingen

Vrouwelijke medewerkers die een meerling verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op vier weken meer verlof. Dus in plaats van veertien tot zestien weken (tien weken bevallingsverlof en vier tot zes weken zwangerschapsverlof) verlof, heeft een moeder van een meerling recht op achttien tot twintig weken verlof.
 

Vaders

Heb je medewerkers wiens vrouw een kind verwachten? In plaats van twee dagen, hebben zij voortaan recht op vijf dagen verlof. Overigens: deze drie extra dagen verlof zijn voor rekening van je werknemer. De eerste twee dagen worden wél betaald uit jouw portemonnee.
 

Ziekenhuis

Ook voor vrouwelijke medewerkers wiens kindje na de geboorte in het ziekenhuis wordt opgenomen geldt een uitbreiding van het verlof. Na de ziekenhuisopname, krijgt de moeder nog tien weken de tijd om het kind te verzorgen. 
 

Overlijden

Een verandering die je niet hoopt tegen te komen: bij overlijden van de moeder tijdens de bevalling, gaat het verlof over naar de vader. Heb je dus een mannelijke medewerker wiens vrouw overlijdt tijdens de bevalling? Dan zal hij het verlof overnemen.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten