Wat heb jij weg te geven op Valentijnsdag?

Column Marianne van de Water | Koude acquisitie expert

16 februari 2015 2 minuten

Regelmatig schrijven een zeer goed bevriende zakelijke vriendin en ik samen. Zij als doorgewinterde blogger en ik als acquisitie expert. Dat doen we om elkaar te inspireren, energie te geven en onszelf op weg te helpen. Voor het schrijven zoeken we altijd een mooie plek uit.

In dit artikel

Als we dan nadenkend in de verte staren, een maagdelijk wit blad in de aanslag, zien we mooie golven of de zon door de bladeren van het bos. Hebben we in ieder geval het gevoel dat onze sessie geslaagd is… 

Inspiratie

Als we eenmaal met schrijven zijn gestart, dan barst het los. We zitten braaf naast elkaar te pennen en de woorden komen vanzelf. En als we dan in de koffie- en theepauze naar elkaars werk luisteren en hierover praten, dan ontstaat er weer nieuwe inspiratie. Handig voor onze volgende schrijfsessie. 

Bij een van onze sessies had ik inspiratiekaartjes meegenomen voor het geval we in een dip zouden komen. Die dip kwam niet, toch trokken we een kaartje. Er stond op: “wat heb ik weg te geven?” Mooi onderwerp om over te schrijven. Sterker nog, ik hèb daar inmiddels duizenden woorden over geschreven. 

Aandacht

Het antwoord op wat ik heb weg te geven is makkelijk: Veel. Ik heb zoveel te geven. In zoveel vormen. Zorg, liefde, tips, warmte … afspraken. Ja, die geef ik ook graag weg. Zakelijk is dit mijn core business, maar als er zich organisch dingen voordoen verbind ik heel graag mensen met elkaar. Word ik nu eenmaal blij van.

En terwijl ik dit nu zo allemaal zit te bedenken, vraag ik me af: “wat is eigenlijk de gemene deler van wat ik heb weg te geven?” Aandacht! Dat geef ik graag weg. Heel graag zelfs. Neemt niet weg dat ik het ook graag krijg. Dat is dan weer de andere kant van de medaille. Gelukkig kom ik op dat gebied niets tekort. Wat je geeft, krijg je terug.

De moraal van “wat ik heb weg te geven” is voor mij dus te vangen in één woord: AANDACHT. Zowel persoonlijk als zakelijk. Met zo’n dag als Valentijnsdag sluit dat er naadloos op aan!

Veel succes met bellen! We spreken elkaar.

Auteur

Marianne van de Water