Internationaal RadioCafé gaat over grenzen

MKB RadioCafé 19 februari 2015

23 februari 2015 1 minuten

In het nieuwste MKB RadioCafé begint gespreksleider Bram Donkers weer aan een avontuur dat een vol uur duurt, met aan de stamtafel allerlei ondernemers die gedreven zijn om de grenzen op te zoeken en ze meestal ook nog overschrijden.

Eerst schakelen we naar het sfeervolle Istanbul, dat deze week schuil gaat onder een uitzonderlijk dikke laag sneeuw. Willem Overbosch zit daar deze week in zijn rol van radiocorrespondent, als geïnspireerd deelnemer aan een Handelsmissie Turkije.

Steenkolenengels

Meer internationale zaken in het MKB RadioCafé: ondernemers denken dat ze zich wel redden als talenwonders in het buitenland, maar het steenkolenengels is natuurlijk hemeltergend en tenenkrommend. Anneke Panella heeft de oplossingen. En ook Jan Willem Ouwehand heeft concrete verbeteringen in de aanbieding waar ondernemers echt iets mee kunnen: snellezen en mindmappen.

Wetboek voor Bloggers

Lange lappen tekst zijn nou net ook het specialisme van juridisch ondernemer Charlotte Meindersma. Zij focuste zich op het fenomeen bloggen en schreef er zelfs een dikke pil over, getiteld het Wetboek voor Bloggers.

Mobiles for Good

Over aanstormend talent gesproken: Danielle Puma van de Vodafone Foundation schuift aan in deze editie van het MKB RadioCafé, om de praten over de Mobiles for Good-“talentenjacht”. En ze heeft een sprekend voorbeeld bij zich: OWise, een mobiele applicatie voor mensen met kanker. Biomedisch wetenschapper Anne Bruinvels is ook ondernemer, als initiatiefnemer van deze OWise-app.

Auteur

Bram Donkers