Overgangsregeling voor transitievergoeding

Door aanpassing blijft inhuur seizoenswerkers mogelijk
Er komt een overgangsregeling voor de transitievergoeding voor tijdelijke werknemers, zodat je als ondernemer bijvoorbeeld wel opnieuw je seizoenswerkers kunt inhuren. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een aanbiedingsbrief.
De gevolgen van de Wwz voor jou als werkgever
Klik hier
Lees je in het whitepaper
Lees verder
E-book Eerste Hulp bij Juridische Zaken
Klik hier
Download het gratis e-book!
Naar MijnMKB
Laat op tijd weten of een tijdelijk contract wordt verlengd!
Klik hier
Alles over de aanzegtermijn
Lees verder

Wat is de transitievergoeding?

Vanaf 1 juli 2015 moet je jouw tijdelijke werknemers een transitievergoeding betalen als je na ten minste twee jaar hun arbeidsovereenkomst niet verlengt. De vergoeding bedraagt in de eerste tien jaar een derde maandsalaris per dienstjaar. Was je medewerker langer dan tien jaar in dienst, dan betaal je een half maandsalaris per dienstjaar.
 
Voorbeeld: Heeft een medewerker 3 jaar bij je gewerkt voor 1800 euro per maand, dan moet je hem dus een vergoeding van 1800 euro ( 3 (aantal dienstjaren) x ? van 1800 euro(maandsalaris)) betalen.

 

De vergoeding is bedoeld voor scholing of om over te stappen naar een ander werk. De transitievergoeding is onderdeel van de Wet Werk en Zekerheid.
 

Overgangsregeling

Dankzij de overgangsregeling telt voorlopig alleen het arbeidsverleden van tijdelijke krachten vanaf 2 juli 2012 mee. Daarbij geldt dat de onderbreking tussen contracten korter moet zijn dan zes maanden. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten van vóór 1 juli 2012 tellen alleen mee met een onderbreking van maximaal drie maanden. Verder hoef je geen transitievergoeding te betalen als je de werknemer garandeert dat hij binnen een half jaar weer bij jou aan de slag kan.
 
Op deze manier wil Asscher voorkomen dat jij als ondernemer door de opbouw van de transitievergoeding werknemers niet meer kunt aannemen. Denk bijvoorbeeld aan seizoenswerkers in de (tuin)bouw of horeca. Asscher vindt het in deze gevallen belangrijk dat werknemers hun werk kunnen houden in plaats van dat ze aan de kant komen te staan, vaak ook nog zonder vergoeding.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten