"Intensieve voorbereiding en follow-up verbeteren resultaat"

Handelsreis naar Istanbul

16 maart 2015 1 minuten

Samen met acht andere ondernemers vertrok Willem Overbosch half februari op handelsreis met de hogeschool Windesheim naar Turkije. In Istanbul verkende hij de mogelijkheden om ondernemers verder te gaan helpen bij hun internationale plannen.

Tien Overijsselse ondernemers en onze eigen Dutch Network Group oprichter Willem Overbosch vertrokken op 16 februari naar Turkije. De handelsreis werd georganiseerd door Huub Ruël van het lectoraat International Business van de hogeschool Windesheim: “Van de gebruikelijke internationale handelsmissies zijn de verwachtingen vaak hooggespannen. De uiteindelijke opbrengst valt - ondanks alle investeringen - vaak tegen. Wij zijn van mening dat een intensieve voorbereiding en follow-up wezenlijk kunnen bijdragen aan het verbeteren van het resultaat."

Voorbereiding en pitch

Voorafgaand aan de reis zelf, zijn alle ondernemers goed voorbereid door het team van Huub Ruël. Zo vonden er voorbereidende gesprekken op de matchmaking plaats en namen de ondernemers deel aan workhops over cultuur en presentatietechnieken. De kennis over een pitch konden ze meteen in de praktijk brengen. Het resultaat van ondernemer René Dijkman van Outtrade kun je vinden op YouTube.   

Sneeuw, kebab en glijpartijen

Op LinkedIn schrijft Willem over zijn belevenissen in Instanbul en hoe hij een handelsreis ervaart. Benieuwd naar foto's? Kijk op de fotopagina van Willem op Google+. Ook vertelde hij tijdens de reis in het MKB RadioCafé dat je het land moet 'voelen'.

Auteur

Patty Sjerps