Boeken

Suzan Eikelenstam - Internetgodinnen

In tien stappen je eigen webshop

Voor iedereen die 'wel een idee heeft' voor een eigen webshop maar niet weet waar zij moet beginnen, is er het boek Internetgodinnen. De nadruk ligt op de vrouwelijke starter.

27 mei 2011

Gerald Essers - Slimmer werken met het kantoor in je tas

Een onmisbare gids voor mobiele werkers

Bewapend met een tas met daarin je laptop, pda en dongel trek je de wijde wereld in. Op naar een nieuwe werkdag vol vrijheid, flexibiliteit en inspiratie. Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet voor de mobiele werker, of ‘nomad worker’, zoals Gerard Essers hem in zijn boek noemt.

06 april 2011

Emigreren en Ondernemen - Ineke van Staaveren

100 checks voor vertrek naar het buitenland

Onlangs zat ik in de uitzending van Tros in Bedrijf samen met Ineke van Staaveren te praten over haar boek Emigreren en Ondernemen. Ineke heeft zelf meerdere bedrijven opgezet en verkocht. Op dit moment is ze ondernemerscoach en helpt ondernemers die naar het buitenland willen. Natuurlijk is de link met de MKB Servicedesk en ondernemers helpen snel gelegd. Na afloop van de uitzending kreeg ik een exemplaar van het boek mee en heb het datzelfde weekend uitgelezen

05 april 2011

Martijn Aslander e.a. - 175 Lifehackingtips

Om slimmer en efficiënter te werken

Lifehacking gaat over slimmer werken en slimmer leven: meer doen, in minder tijd op een leukere en slimmere manier. Je houd zo meer tijd over om je bezig te houden met zaken die je echt belangrijk vindt. Het is een mix van timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling. Dit boek geeft je 175 tips waar je direct mee aan de slag kan.

05 april 2011

Richard Newton - Checklistboek voor projectmanagers

Boekrecensie week 21

Van checklisten voor het beheren van eenvoudige taken tot het beheren van meerdere projecten; in het “Checklistboek voor projectmanagers” vind je de checklist die jij nodig hebt, in welke fase van een project je ook zit.

28 februari 2011

Zen to Done:10 gewoontes voor een efficiënter leven

Auteur | Leo Babauta

Onder de stapels papieren is nog net je bureau zichtbaar. Je inbox loopt over. Je bent altijd druk, druk, druk, maar aan het eind van de dag vraag je je af wat je nu echt hebt gedaan. Je bent dapper begonnen takenlijstjes bij te houden om enig overzicht te krijgen. Maar met welke taak moet je nu beginnen? In Zen to Done laat Leo Babauta (fanatiek blogger, vader van zes kinderen en hardloper) zien dat het mogelijk is je oude, slechte gewoontes achter je te laten en nieuwe, effectieve aan te leren.

28 februari 2011

Berthold Gunster - Ik ben oké jij bent een sukkel

Spiegel je rijk

Gedragen je potentiële partners en klanten zich niet zo zoals jij het graag zou willen? Vraag je je af hoe je in hemelsnaam van je zakelijke gesprekken een succesverhaal moet maken? De grondlegger van de ja-maar theorie heeft een nieuw boek.

14 december 2010

Michiel Muller - Ervaringen van een serial entrepreneur

Inspirerende ondernemerslessen

"Als je niet in de box zit, kun je makkelijker "out of the box" denken". Dat is wel een mooi begin van dit boek dat de publieksprijs heeft gewonnen voor ondernemersboek van het jaar 2010. Natuurlijk zijn Tango en Route Mobiel sprekende voorbeelden. Muller deelt zijn ervaringen in een vlot geschreven boek dat inspireert!

06 december 2010

Annemarie Rakhorst - Nieuwe Energie

Nu eens een ondernemende en postieve kijk op energiebesparing

Voor velen is energiebesparing een "ver-van-mijn-bed-show”. Zeker nadat de afgelopen jaren de verschillende experts en professoren over elkaar heen vielen met allerlei ingewikkelde berekeningen met betrekking tot milieuschade.

15 november 2010

Femke Hogema - Financiën voor zzp'ers

Balansen is best leuk

Elke ondernemer weet dat een goede administratie heel belangrijk is. Wanbeleid en slecht betalende debiteuren zijn immers belangrijke oorzaken van faillissementen. Toch schort het vaak aan kennis en tijd om jezelf echt goed inzicht in je financiële situatie te verschaffen.

19 oktober 2010

Getoond 11 tot en met 20 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's