BTW

Plannen voor Europees btw-systeem

Europese Commissie wil aangifte vereenvoudigen

Eurocommissaris Algirdas Sameta van Belastingen wil dat alle ondernemers in de Europese Unie op dezelfde manier btw kunnen terugvorderen. De verschillende systemen kosten bedrijven die in meerdere landen actief zijn nu veel tijd en geld.

01 december 2017

Transitie van VAR naar DBA

Een overzicht van alle veranderingen

De kogel is door de kerk: de huidige VAR-regeling (verklaring arbeidsrelatie) gaat vervangen worden door overeenkomsten volgens de nieuwe wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). De nieuwe wet is op 1 mei 2016 ingegaan, maar zal pas effectief worden gehandhaafd vanaf juli 2018. Een overzicht: wat moet je weten en wat verandert er?

05 september 2017

De Jager versoepelt boetes late belastingafdracht

Ondernemers die te laat zijn met de maandelijkse afdracht van btw krijgen niet meer automatisch een boete.

Staatssecretaris De Jager van Financiën kondigt dit aan in de aprileditie van het magazine Ondernemen! van MKB-Nederland, dat volgende week verschijnt.

26 september 2016

Vrijwillige verbetering van je belastingaangifte

Voorkom een verzuimboete van de fiscus

Als je te laat of onjuist aangifte doet, komt je dat al gauw op een boete van de fiscus te staan. Daarnaast mag je ook nog eens rente gaan betalen. Dat is natuurlijk extra zuur als er bij vergissing een foutje in je aangifte is geslopen en je daardoor bijvoorbeeld te weinig BTW of loonheffing hebt afgedragen.

26 september 2016

Nieuwe btw-heffing in de EU

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

De btw-heffing in Europa is vanaf 1 januari 2010 aangepast. Als je zaken doet met het buitenland, gaat er voor jou het een en ander veranderen.

02 augustus 2016

Wat heb je aan een MKB Tankpas?

Het nut van de MKB Tankpas voor de ondernemer

Zoals de naam al voorspelt, is een MKB Tankpas bedoeld om ondernemers en werknemers in het midden- en kleinbedrijf handig te laten tanken. De MKB Tankpas is meer dan een vervanging van je gewone pinpas.

11 januari 2016

Uiterlijke datum btw-aangifte omzetbelasting

Regel je aangifte op tijd

Als zelfstandig ondernemer is belangrijk om op tijd je btw-aangifte omzetbelasting te doen. De uiterlijke datum voor maandelijks aangifte is 31 augustus.

17 augustus 2015

Seminar Belastingdienst

Maak een goede start met de Belastingdienst

De Belastingdienst geeft een aantal seminars voor alle ondernemers die een eenmanszaak of VOF gaan starten.

20 juli 2015

Geen btw-aftrek bij contante betaling brandstof door werknemer

Kassabon van werknemer wordt door fiscus niet gezien als factuur

Voor de aftrek van btw door ondernemers geldt als uitgangspunt dat aftrek alleen mogelijk is op basis van een factuur die aan de wettelijke eisen voldoet. Uitzondering hierop vormt de kassabon die je krijgt bij het tanken.

06 februari 2015

Administratie: zelf doen of uitbesteden?

4 ondernemers over hun keuze

Voor veel ondernemers niet de leukste klus: administratie en belastingzaken. Maar wel heel belangrijk. Doe je dat als ondernemer zelf of huur je een specialist in? Vier ondernemers aan het woord over hun keuze.

04 december 2014

Getoond 31 tot en met 40 van 73 totaal, er zijn meerdere pagina's