Krediet

BMKB, Qredits en Kredietunies: nuttig voor het mkb?

Fragment uit het webinar 'Financieringsvormen en regelingen'

Welke hulpregelingen en financieringsalternatieven zijn nuttig voor het mkb? Willem Overbosch in gesprek met Rinke Zonneveld en Hans Biesheuvel.

22 oktober 2013

'Banken maken het bedrijfsleven kapot'

Steeds meer ondernemers gebruiken leverancierskrediet

77 procent van de ondernemers in de financiële sector vindt dat de strengere kredietverlening bij banken 'het bedrijfsleven kapot maakt'. Dat blijkt uit onderzoek van kredietinformatiebureau Graydon.

22 oktober 2013

Wat is een Kredietpaspoort?

Digitaal document versnelt proces en vergoot de kans op krediet

Kleine ondernemers die met een grote boodschappentas vol administratie binnenlopen bij een bank. Dat is vanaf volgend jaar voorgoed verleden tijd, als het aan Jan Wietsma en Korstiaan Zandvliet ligt. Zij bedachten het Kredietpaspoort. Een oplossing voor financiers en ondernemers.

22 oktober 2013

Hermans bepleit uitstel btw-verhoging

Bos wil van geen wijken weten

MKB-Nederland Voorzitter Loek Hermans wil dat het kabinet maatregelen neemt om de negatieve gevolgen van de kredietcrisis voor de Nederlandse economie op te vangen. Hij denkt hierbij aan uitstel van de verhoging van de btw alsmede verlaging van de WW-premie.

20 september 2013

Nieuw fonds voor mkb: Ondernemend Oranje Kapitaal

Doel is ondernemerschap en Nederlandse economie stimuleren

Begin september is het Stimuleringsfonds Ondernemend Oranje Kapitaal (OOK) gelanceerd. Het fonds wil bijdragen aan het herstel van de Nederlandse economie door het eigen vermogen van ondernemers te versterken. OOK zal met ingang van 2014 bedragen vanaf 250.000 euro investeren in ‘snelle groeiers met een innovatief karakter’.

10 september 2013

Weekly Hangout: Hoe kom ik aan krediet van de bank?

Uitzending MKB Servicedesk | "Genoeg krediet bij de bank"

Is er nog wel geld te krijgen bij de bank in deze kredietcrisis? Hoe overtuig je een bank? In de Weekly Hangout van MKB Servicedesk en MKBRadio.nl spreken we met oud-bankier Fons Huijgens (nu mede-eigenaar van adviespraktijk HUCOFIN Corporate Finance) en ondernemer Gerard Velings (directeur van Aquadeck B.V.).

04 september 2013

Het mkb zit vast aan renteswaps

Column Jasper Hagers | Renteswaps

Op grote schaal hebben banken aan ondernemers renteswaps verkocht. Wat is een renteswap nu eigenlijk en wat zijn de problemen die nu ontstaan?

19 juli 2013

Hoe reken ik de effecten van de kredietcrisis door?

Werken met scenarioplanning

Hoe lang hou je het vol als een fors deel van de omzet wegvalt? En hoe kun je je wapenen tegen deze crisis? De effecten van de economische crisis zijn voor steeds meer bedrijven voelbaar. Zo’n crisis los je helaas niet zo maar even op.

16 juli 2013

Willem Overbosch over kredietverlening door banken

MKB Servicedesk-directeur te gast bij BNR Zakendoen Met

Luister het interview van BNR Nieuwsradio met MKB Servicedesk-directeur Willem Overbosch terug. Wat zijn op dit moment de belangrijkste onderwerpen voor ondernemers?

04 juni 2013

Hangout: Ondernemend financieren

Hans Biesheuvel en Maarten Zemann over het belang van goede kredietverlening

In aanloop naar de Week van de Ondernemer sprak Willem Overbosch van MKB Servicedesk met Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland en Maarten Zemann, directeur van MKB Adviseurs over ondernemend financieren. Dit thema staat centraal tijdens de donderdag van de Week van de Ondernemer.

25 april 2013

Getoond 91 tot en met 100 van 211 totaal, er zijn meerdere pagina's