Excelleren

De kracht van een goed gekozen metafoor

Column Joachim ter Haar | Personeel motiveren

Vorige week werd op de radio een onderzoek besproken dat aantoont dat mensen met veel meer trots en bezieling werken als ze zelf een titel voor hun baan mogen verzinnen. Een broodjesverkoper werd een Sandwich Artist en een front office medewerker een First Impression Officer, helemaal goed.

02 juni 2016

EHBO: Excelleerscan bij leerwerkloket Midden Brabant

European Social Innovation Week

Haalt u het beste uit uw mensen? Wilt u weten wat uw persoonlijke to do’s zijn om meer uit uw medewerker te halen? Kom dan de Excelleerscan doen bij het leerwerkloket Midden Brabant. Leerwerkloket Midden Brabant is de deskundige sparringspartner voor het MKB inzake vraagstukken rondom werken en leren. Na een minuut of 10 weet u hoe je scoort op personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid, en krijgt u van een deskundige sparringspartner vrijblijvend advies over mogelijke vervolgstappen rondom scholing van je personeel.

14 september 2015

Hoe stimuleer ik innovatieve ideeën op de werkvloer?

Volg het voorbeeld van Google

De beste ideeën ontstaan op de werkvloer. Daarom stimuleren veel grote bedrijven het personeel tot het bedenken van nieuwe, slimme producten. Neem Google. Bij de zoekreus mogen werknemers twintig procent van hun werktijd besteden aan 'hobby- en innovatieprojecten'. De helft van het aantal Google-producten zou op deze manier zijn ontstaan.

06 oktober 2014

'Een bedrijfspresentatie voor het personeel. Dat bleek motiverend'

Multinational in fruit zet eerste stappen op personeelsgebied

Voor potentiële klanten is het zo vanzelfsprekend. Maar ook voor het eigen personeel zou een bedrijfspresentatie best eens op de agenda mogen staan. Zoals de Olympic Food Group, een multinational met 250 medewerkers, onlangs deed. 'De jongens realiseerden zich voor het eerst dat ze een belangrijke schakel vormen binnen de organisatie.'

11 juli 2014

'Met 170 medewerkers kun je niet overal bovenop zitten'

Supermarktondernemer Wim Eijkemans leerde dankzij Excelleren.nu delegeren

Voor supermarktondernemer Wim Eijkemans was een werkweek van 100 uur lange tijd heel gewoon. 'Elke ochtend, zeven dagen in de week, stond ik om vier uur naast mijn bed.' Dankzij het Excelleren-project leerde hij delegeren. 'Dat geeft veel lucht.'

15 augustus 2013

Waarom begrijpen mijn medewerkers nu niet dat..?

Spreek je duidelijk uit over je verwachtingen

Uit pure frustratie overwoog de ondernemer die ik tegenkwam zijn bedrijf te verkopen. Hij was zo teleurgesteld over niet uitgekomen verwachtingen. Hij zat met zoveel vragen. Waarom begrijpen mijn medewerkers nu niet dat….? Waarom doen ze niet... Vul het zelf maar in.

22 maart 2013

Minister Kamp neemt 'Eerste hulp bij Leren excelleren' in ontvangst

MKB-Nederland voorzitter Hans Biesheuvel reikt eerste exemplaar uit

Het boek 'Eerste hulp bij Leren excelleren' helpt ondernemers het beste uit medewerkers te halen. Op woensdag 18 april 2012 vond tijdens de Week van de Ondernemer de lancering van het boek plaats. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, overhandigde het eerste exemplaar aan minister Henk Kamp van Sociale Zaken.

13 februari 2013

Eerste Hulp bij Leren excelleren

Haal het beste uit je medewerkers

Benieuwd hoe jij het beste uit je medewerkers kunt halen? Leer van de resultaten van het geslaagde project Excelleren.nu. Nu gebundeld in een boek, met inspirerende voorbeelden van ondernemers die hebben deelgenomen.

13 februari 2013

Hoe halen collega-ondernemers het beste uit hun mensen?

De beste leertips op een rijtje

Hoe doen anderen dat? Hoe halen collega-ondernemers het beste uit hun medewerkers? Hoe stimuleren zij hun mensen om dagelijks van (en met) elkaar te leren? Die vraag werd gesteld aan bezoekers van de Excelleren-stand tijdens de regionale Ondernemerscongressen. Hieronder de meest waardevolle leertips op een rijtje.

12 februari 2013

Test het zelf: Haal jij het beste uit je mensen?

Excelleerscan vertelt hoe 'lerend' jouw bedrijf is

Hoe leergierig is jouw organisatie? Besteed je (genoeg) aandacht aan de ontwikkeling van je medewerkers? Doe de Excelleerscan en je weet binnen 7 minuten hoe het met de leercultuur binnen jouw bedrijf is gesteld.

12 februari 2013

Getoond 1 tot en met 10 van 33 totaal, er zijn meerdere pagina's