MKB-Nederland

Ondernemers tegen uitbreiding zwangerschapsverlof

MKB-Nederland ziet niets in de verlenging

MKB-Nederland ziet niets in verlenging van het zwangerschapsverlof zoals de Europese Commissie vandaag heeft voorgesteld. Uitbreiding van het verlof staat haaks op de noodzaak tot verhoging van de arbeidsproductiviteit. De ondernemerskoepel is dan ook van mening dat de Nederlandse regering het Europese plan met klem moet afwijzen.

25 maart 2014

Wat is een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)?

Wat zijn de voordelen van een POP?

Een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) is een afspraak tussen werkgever en werknemer over de ontwikkeling van de werknemer. Het opstellen van een POP vergt tijd en geld, maar de moeite betaalt zich uit voor zowel werkgever als werknemer.

28 november 2013

'Ik ben veel te vriendelijk voor mijn mensen'

Coop-supermarktondernemer wenst tips bij leidinggeven

Voor supermarktondernemer Henry Hubers uit Vinkel kwam het Excelleren-project op een bijzonder goed moment. Toen hij zich eind vorig jaar aansloot bij supermarktketen Coop liepen de zaken iets te goed. 'We groeiden van tien naar 23 personeelsleden.'

11 november 2013

Brainstorm regelmatig hoe het (nog) beter kan

Hoe zijn collega-ondernemers bezig met een sterke leercultuur?

Organiseer regelmatig een bijeenkomst met je medewerkers om kennis en ervaring te delen. En: Brainstorm dan gelijk hoe de organisatie (nog) beter kan. Dat is de belangrijkste leertip die ondernemers aan collega-ondernemers willen meegeven.

28 oktober 2013

Vanaf 2009 één factuur voor auteursrechten

Toezegging van minister

Bedrijven krijgen vanaf 1 januari 2009 nog maar één rekening voor het betalen van auteursrechten. Deze toezegging deed minister Hirsch Ballin van Justitie donderdag 20 december aan MKB Nederland en VNO-NCW.

20 september 2013

Reactie MKB-Nederland op Miljoenennota positief

Lobby MKB-Nederland werpt vruchten af: kabinet kiest voor ondernemer

Het vierde kabinet-Balkenende van CDA, PvdA en Christenunie lijkt ineens het beste voor te hebben met het ondernemerschap. Verlaging van de vennootschapsbelasting, verruiming van de lijfrente-aftrek, vermindering van de WW-premie voor werkgevers, een soepeler btw-aangiftebeleid en lagere zorgkostenpremies zijn lang gekoesterde wensen van MKB-Nederland die in 2009 in vervulling gaan, als de Tweede Kamer geen roet in het eten strooit. Met deze en andere door de regering aangekondigde maatregelen werpt het intensieve lobbywerk van MKB-Nederland zijn vruchten af.

17 september 2013

'Medewerkers zijn hier niet snel uitgeleerd'

Bij Metaalbedrijf CMB is elk project anders

'We hebben een droomteam aan medewerkers.' Die gelukkige uitspraak komt voor rekening van metaalbedrijf CMB. 'Dat heeft wel tijd gekost. Sommige medewerkers hebben we bewust laten lopen.'

15 augustus 2013

'Met 170 medewerkers kun je niet overal bovenop zitten'

Supermarktondernemer Wim Eijkemans leerde dankzij Excelleren.nu delegeren

Voor supermarktondernemer Wim Eijkemans was een werkweek van 100 uur lange tijd heel gewoon. 'Elke ochtend, zeven dagen in de week, stond ik om vier uur naast mijn bed.' Dankzij het Excelleren-project leerde hij delegeren. 'Dat geeft veel lucht.'

15 augustus 2013

Wat is het nut van een loopbaangesprek?

Zorg dat je personeel zich blijft ontwikkelen

Als ondernemer staat groei van je bedrijf voorop. Dat lukt alleen als je personeel meegroeit. Niet zozeer in aantal. Je medewerkers moeten in de toekomst ook over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Een loopbaangesprek is daarbij een handig instrument.

24 juni 2013

Aanbestedingsdesk biedt Eerste Hulp bij Aanbesteden voor ondernemer en overheid

Handleiding 'Eerste Hulp Bij Aanbesteden' voor ondernemers, modelbeleid mkb-vriendelijk aanbesteden voor gemeenten

Ondernemers die willen meedingen naar overheidsopdrachten kunnen nu gebruikmaken van Eerste Hulp bij Aanbesteden, een praktische handleiding die MKB-Nederland woensdag heeft gepresenteerd. Voor gemeenten heeft de koepel van brancheorganisaties tevens een Modelbeleid mkb-vriendelijk aanbesteden uitgebracht.

31 mei 2013

Ontmoet Hans Biesheuvel in de MKBuzz!

MKB-Nederland-voorzitter heet je van harte welkom

Hans Biesheuvel is donderdagochtend 30 mei, tijdens de Week van de Ondernemer in Rotterdam, in de MKBuzz. Wil jij iets kwijt aan de voorzitter van MKB-Nederland? Meld je alvast aan of loop donderdagochtend de MKbuzz binnen!

29 mei 2013

Wanneer kies ik voor een cursus, training of opleiding?

Bepaal de opleidingsbehoefte van je medewerker

Omdat je onderneming steeds in ontwikkeling is, moet je voortdurend investeren in de kennis en vaardigheden van je medewerkers. Wanneer kies je voor een cursus, training of opleiding? En doe je dat in- of extern?

27 mei 2013

Ken je helden. Word zelf inspirator voor je mensen

Ga als haas voorop in het leren

Juist in deze tijd zijn mensen op zoek inspiratie. Veel mensen zoeken inspiratiebronnen: voorbeelden waar men met veel respect naar kijkt. Ze kopiëren succesvolle elementen die bij hen passen zodat zij zelf beter worden. In NLP-termen heet deze manier van leren ‘modelleren’.

23 mei 2013

Stop met communiceren. Ga inspireren!

Inspiratie is de brandstof voor succes of is succes de brandstof voor inspiratie?

Wat ben ik blij dat inspiratie voor succes het thema is voor de Week van de Ondernemer en de regionale Ondernemerscongressen. Juist in deze tijd zijn mensen op zoek inspiratie. En inspiratie is veel belangrijker dan men denkt.

23 mei 2013

Hoe zorg ik dat mijn werknemers meer kennis delen?

Richt kennisoverdracht succesvol in

Succesvolle mkb-bedrijven waarborgen de kwaliteit van de kennis van de medewerkers. Vooral voor bedrijven die willen groeien is effectief omgaan met kennis een noodzakelijke voorwaarde. Daarom gaan steeds meer mkb-bedrijven kennis delen. Maar hoe pak je zoiets aan?

13 mei 2013

Exporteren naar Duitsland en Frankrijk

Nieuwe website helpt je op weg

Heb je exportambities in Duitsland en Frankrijk?

16 april 2013

Waarom begrijpen mijn medewerkers nu niet dat..?

Spreek je duidelijk uit over je verwachtingen

Uit pure frustratie overwoog de ondernemer die ik tegenkwam zijn bedrijf te verkopen. Hij was zo teleurgesteld over niet uitgekomen verwachtingen. Hij zat met zoveel vragen. Waarom begrijpen mijn medewerkers nu niet dat….? Waarom doen ze niet... Vul het zelf maar in.

22 maart 2013

Hoe maak ik leren leuk?

Ondernemerslessen van Mario Bierkens

Bij veel medewerkers roept leren negatieve gevoelens op. Hoe maak je het leuk? Op deze en andere vragen kregen ondernemers een antwoord tijdens de inspiratie-lunch van topcoach Mario Bierkens. Deze vond plaats tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht.

12 maart 2013

Getoond 19 tot en met 36 van 193 totaal, er zijn meerdere pagina's