MKB-Nederland

Begin klein. Experimenteer met een urgent probleem

Zó kun je je leercultuur eenvoudig verbeteren

Veel ondernemers streven naar een lerende organisatie. Daarbij willen ze de leercultuur aanpakken. Maar dat is een breed begrip. Begin liever klein. Ga experimenteren met een concreet probleem.

09 december 2012

Wat heb ik aan Human Resource Management?

Ook in het mkb leidt een goed personeelsbeleid tot hogere omzet

Goed personeelsbeleid verhoogt de omzet. Dat blijkt keer op keer uit onderzoeken. Maar, die worden vooral uitgevoerd bij grote bedrijven. Geldt dat ook voor het MKB? Deels....

09 december 2012

Passen de menselijke puzzelstukjes wel in de organisatiepuzzel?

Zorg dat je de juiste competenties binnenhaalt

Hoe zorg je dat je medewerkers gemotiveerd en constructief samenwerken? Hoe zorg je dat ze een zinvolle bijdrage leveren aan het gezamenlijke doel? Dat doe je door de menselijke puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen.

09 december 2012

Laat je niet gijzelen door je personeel

Last van weinig gemotiveerde medewerkers? Zo kun je het tij keren

‘Ik moet smeken of ze komen werken. En als ze komen, is de kwaliteit bedroevend. Ik zou best strenger willen optreden, maar ik vind geen nieuwe mensen.' Toen ik deze ondernemer aanhoorde, schoten mijn wenkbrauwen omhoog. Pardon?

09 december 2012

Wat hebben werknemers aan een lerende organisatie?

Help je personeel te groeien

Een gezonde leercultuur helpt een bedrijf flexibel en slagvaardig worden. Mooi voor de ondernemer, maar voor werknemers lijkt een leertraject soms een extra belasting. Toch loont die inzet al snel, voor de organisatie én de medewerker.

17 september 2012

Hoe motiveer ik mijn werknemers om verder te leren?

Hoe zorg je dat iemand zich verder wil ontwikkelen?

Het is belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen in hun werk. Als werkgever ben je daarvan overtuigd. Maar hoe breng je dat over op medewerkers die sceptisch zijn over het volgen van een cursus of opleiding?

17 september 2012

Wat is mijn rol als ondernemer binnen het interne leerproces?

Zorg dat werknemers in een MKB bedrijf kunnen leren op de werkvloer

Intern opleiden heeft verschillende voordelen voor je organisatie. Het kost doorgaans minder geld dan externe cursussen en is precies toegepast op je organisatie. Als ondernemer of ondernemende manager moet je alleen wel helder hebben wat je medewerkers moeten leren en ervoor zorgen dat zij voldoende mogelijkheden hebben om te leren op de werkvloer.

17 september 2012

Hoe laat je medewerkers leren via een intern leertraject?

Verbeter de leerprocesen in de organisatie!

Leren op het werk blijft vaak beperkt tot cursussen. Van een ‘lerende organisatie’ is bij veel mkb-bedrijven nog geen sprake, terwijl daarin makkelijk stappen te nemen zijn.Ga daarbij uit van de kennis en inzichten van je werknemers.

17 september 2012

Hoe zet je een intern leertraject op?

School medewerkers binnen je bedrijf

Leertrajecten binnen een bedrijf zijn een mooi alternatief voor cursussen van externe aanbieders. De kosten liggen veelal lager, de opgedane kennis is direct toepasbaar en de leerervaring is volledig afgestemd op de eigen bedrijfspraktijk.

17 september 2012

Wat is competentiemanagement?

Een stappenplan voor de mkb-er

Competentiemanagement heeft als doel de competenties van je medewerkers verder te ontwikkelen. Zodat zij hun werk nog beter doen. En je bedrijf verder groeit. Het is bovendien een praktisch instrument voor loopbaanbeleid. Hoe voer je competentiemanagement in?

17 september 2012

10 tips om een aantrekkelijk leerbedrijf te worden

Hoe haal je het beste uit je leerling?

Hoe word je een aantrekkelijk leerbedrijf? En nog belangrijker: hoe haal je als leerbedrijf het beste uit je leerling(en)?

17 september 2012

'Creëer rust om out of the box-denken te stimuleren'

De beste leertips van collega-ondernemers, deel 2

Creëer rustmomenten om out of the box-denken te stimuleren. En: Behandel je medewerker als je beste klant. Deze en andere tips gaven ondernemers op als hun beste 'excelleertip'. Bezoekers aan de Excelleerstand op de regionale Ondernemerscongressen werd gevraagd naar hun gouden tip om het leren binnen hun bedrijf te bevorderen.

17 september 2012

Wat is de Erkenning van Verworven Competenties (EVC)?

Leg kennis en ervaring vast met een ervaringscertificaat

Met een Ervaringscertificaat breng je kennis en ervaring van je medewerkers in kaart. Vaardigheden worden zo erkend aan de hand van landelijke standaarden. Zo weet je op welk niveau je werknemers functioneren.

17 september 2012

Hoe zorg ik dat mijn mensen gaan meedenken?

Stappenplan: zo geef je leiding aan een lerende organisatie

Je zou je bedrijf graag willen veranderen in een lerende organisatie. Waarin je mensen leergierig zijn en oplossingsgericht meedenken. En waarmee je bedrijf flexibeler wordt. Hoe doe je dat? Het vereist bovenal een een andere manier van leidinggevende.

17 september 2012

Teveel tijd kwijt aan managementtaken? Durf te delegeren!

Draag meer verantwoordelijkheden over aan je mensen

Je hebt een goeddraaiend bedrijf en een flink team aan medewerkers. Helaas merk je dat je te vaak wordt opgeslokt door managementtaken. Durf te delegeren en merk dat je tijd overhoudt voor andere belangrijke ondernemerszaken.

17 september 2012

Brancheorganisaties kunnen Excelleerscan gratis op website plaatsen

NBBU steekt scan als eerste in 'eigen jasje'

De NBBU heeft de Excelleerscan in een 'eigen jasje' gestoken en op haar website geplaatst. De brancheorganisatie voor uitzendondernemingen biedt leden daarmee de mogelijkheid om in 7 minuten inzicht te krijgen in de leercultuur binnen hun bedrijf. Volg het voorbeeld van NBBU.

17 september 2012

Wat zijn de gevolgen van de kredietcrisis op mijn financiën?

MKB-Nederland geeft ondernemers tips met betrekking tot de kredietcrisis

De gevolgen van de kredietcrisis worden steeds duidelijker. Wat zijn nu zaken die een ondernemer kan doen om te anticiperen op verdere gevolgen?

20 augustus 2012

Groene Groei Deal gesloten

Ondernemers verduurzamen samen met natuurorganisaties

MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland gaan samenwerken met duurzame overheidsinitiatieven om duurzaamheid onder mkb'ers te stimuleren.

09 augustus 2012

Getoond 55 tot en met 72 van 193 totaal, er zijn meerdere pagina's