MKB-Nederland

'Samen brainstormen over een hipper product. Dat was de truc'

Welzijnsorganisatie SWOA vindt innoveren een must

Meer onderscheidend bezig zijn. Dat is dé toekomstige missie van Stichting Welzijn Ouderen Arnhem. Opmerkelijk genoeg gaat het management die nieuwe koers niet verder uitdenken. Maar gebeurt dat door de medewerkers.

13 september 2011

'Niet alleen verplichte nummers aan onze Academy'

Kinderdagverblijf De Kleine Burgt onderscheidt zich met eigen opleiding

Eigenlijk was kinderdagverblijf De Kleine Burgt al een sterk lerende organisatie. Toch had de organisatie nog een wens: een intern opleidingsprogramma.

13 september 2011

'Ik luisterde nauwelijks naar mijn mensen'

Harry van Eeden weet nu hoe hij een functioneringsgesprek voert

Hoe ventileer je kritiek naar je mensen? Voor garagehouder Harry van Eeden was dat altijd een lastig punt. 'Aan functionerings- of beoordelingsgesprekken begon ik niet meer. Want die ontaardden in welles-nietes discussies.' Dankzij het Excelleren-project gaat het nu goed.

26 augustus 2011

'Het initiatief tot opleiden ligt nu bij ons'

Recreatiecentrum De Noordduinen koestert zijn vaste medewerkers

Het management van recreatiecentrum De Noordduinen in Katwijk aan Zee deed nauwelijks aan opleiden en ontwikkelen van het personeel. 'Alleen als een medewerker erom vroeg, regelden we iets. Dat was dus altijd ad hoc.'

19 augustus 2011

Excelleren.nu verwacht meer dan 600 deelnemers

'Animo is groot voor verbeteren leercultuur'

In totaal 514 mkb-ondernemers doen nu mee aan het project Excelleren.nu. 'Daarmee is de doelstelling van 500 deelnemende bedrijven ruimschoots gehaald. We verwachten zelfs boven de 600 uit te komen', zegt Louis Peters, projectleider van MKB Nederland.

12 juli 2011

Bergambacht mkb-vriendelijkste gemeente

Van de grote steden is Helmond het vriendelijkst voor ondernemers

Het Zuid-Hollandse Bergambacht is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Helmond is de mkb-vriendelijkste stad. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland, onder ruim 17.000 ondernemers

14 juni 2011

MKB-Nederland heeft nieuwe voorzitter

Algemene ledenvergadering kiest Hans Biesheuvel

Tijdens de algemene ledenvergadering van MKB-Nederland is gisteren Hans van Biesheuvel gekozen tot nieuwe voorzitter. De 46-jarige ondernemer begint op 1 juni in zijn nieuwe functie.

17 mei 2011

Hoe leer ik klantgericht verkopen in de detailhandel?

Verbeter je verkoopresultaten door een training te volgen

Zeker nú willen mensen geen miskoop doen. Om dat te voorkomen, zijn ze mondiger en kritischer tijdens het doen van aankopen dan voorheen. Hoe ga je daar als ondernemer mee om en blijf je de concurrentie voor?

03 mei 2011

'Werknemers balen van vrijaf op 2e Paasdag'

Michel van Velde brengt meerdere specialismen onder één dak

Bij fullservice reclame- en communicatiebureau One Shoe werken specialisten uit vier verschillende segmenten samen. Oprichter Michel van Velde: 'Het geheim achter de goede samenwerking tussen mijn werknemers? De beste mensen op de juiste plek zetten.'

02 mei 2011

Welke juridische mogelijkheden heb ik bij een stroomstoring?

Heeft het zin een jurist in te schakelen?

Het is zeer moeilijk om schade te verhalen op de netbeheerder als je getroffen wordt door een stroomstoring. Daarom is het van belang om je eventuele schade door een specialist te laten onderzoeken.

20 april 2011

Schrijf je nu in voor "Succesvol Excelleren is te leren"!

Met speciale gast: minister Henk Kamp

Hoe houd ik mijn medewerkers leergierig? Hoe vergroot ik hun kunde en kennis? Schuif voor een antwoord aan bij de exclusieve inspiratielunch ‘Succesvol excelleren is te leren’ tijdens de Week van de Ondernemer.

17 maart 2011

Verkiezingen voor de Provinciale Staten komen eraan!

Wat betekent dat voor jou als ondernemer?

Op woensdag 2 maart mogen we weer naar de stembus. Dit keer voor de Provinciale Staten. "Het is belangrijk om te gaan stemmen, want de provincie beslist ook over zaken die belangrijk zijn voor ondernemers", zegt Sigrid Verweij van MKB-Nederland.

22 februari 2011

Ondernemer Hans Biesheuvel nieuwe voorzitter MKB Nederland

Biesheuvel volgt Loek Hermans op

Hans Biesheuvel wordt per 1 juni 2011 de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. Het hoofdbestuur besloot vandaag om de 45-jarige ondernemer als de opvolger van Loek Hermans voor te dragen aan de Algemene Ledenvergadering, die in mei formeel over zijn benoeming beslist.

21 februari 2011

Loek Hermans neemt afscheid als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen tijdelijke opvolger

Loek Hermans heeft op 8 februari officieel afscheid genomen als voorzitter van MKB-Nederland. Hij stond acht jaar aan het roer van de werkgeversorganisatie. "I did it my way", zegt Hermans.

10 februari 2011

Loek Hermans weg bij MKB-Nederland

Opvolger in februari bekend

Loek Hermans neemt op 9 februari 2011 afscheid als voorzitter van MKB-Nederland. Dat zei hij maandag tijdens het jaarcongres van de ondernemersorganisatie. Hermans is sinds 2003 voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland.

09 februari 2011

Ik heb -onbedoeld- de opdrachtbevestiging getekend en retour gezonden (nog niet betaald). Wat moet ik doen?

Wij raden je aan contact op te nemen met Steunpunt Aqcuisitiefraude (SAF). SAF is op werkdagen van 10.00 - 12.00 bereikbaar op telefoonnummer 055-5059780. Je kunt SAF per mail bereiken op: info@fraudemeldpunt.nl.

06 januari 2011

MKB-Nederland start proefproces tegen acquisitiefraudeurs

Misleidende bedrijven moeten worden aangepakt

MKB-Nederland is het gedrag van acquisitiefraudeurs meer dan beu. De ondernemersorganisatie start daarom een proefproces.

04 januari 2011

Gedupeerd door Bedrijvengidsonline.nl?

Meld het hier!

Heb je onbedoeld een opdrachtbevestiging ondertekend van www.bedrijvengidsonline.nl, onder protest toch maar de rekening betaald of voel je je anderszins door advertentieverkopers van deze internetgids misleid? Meld je nu aan!

03 januari 2011

Getoond 91 tot en met 108 van 193 totaal, er zijn meerdere pagina's