Nieuws

Verzekerings desk

Zieke werknemer kost je 230 euro per dag

71% bedrijven schat ziektekosten te laag in

71 procent van de bedrijven in Nederland schat verzuimkosten te laag in. 19 procent van de bedrijven denkt dat een zieke werknemer je slechts 50 euro per dag kost, in werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. En dit kan oplopen naar 400 euro per dag.

19 maart 2020

Personeel klein bedrijf vaker gezond

67% grote bedrijven heeft te maken met langdurig verzuim

Bij grote bedrijven komt langdurig verzuim veel vaker voor dan bij kleine bedrijven. 21 procent van het kleinbedrijf had in 2015 een langdurig zieke werknemer in dienst. Bij het grootbedrijf was dat maar liefst 67 procent.

04 november 2019

Zzp'er steeds beter beschermd

Noodzaak goede verzekeringen blijft groot

De rechtspositie van de zzp’er wordt steeds beter. Als je nu denkt dat je al je verzekeringen de deur uit kunt doen, heb je het mis. De noodzaak om je als zelfstandige goed te verzekeren blijft groot.

02 mei 2018

Zzp'ers willen verzekering, mits betaalbaar

52 procent zzp'ers heeft geen arbeidsongeschiktheidverzekering

Driekwart van de zelfstandigen zou graag een collectieve arbeidsongeschiktheidverzekering willen. FNV Zelfstandigen pleit daarom voor de ontwikkeling van een betaalbare collectieve verzekering voor zzp'ers.

02 mei 2018

Ondernemer spaart liever zelf voor pensioen

2 procent wil al stoppen voor 50ste

Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit? Uit het grote pensioen onderzoek van Dutch Network Group (waaronder MKB Servicedesk) blijkt dat ondernemers wel geld opzij willen zetten voor later. 92 procent vindt dat belangrijk en zelf sparen heeft daarbij de voorkeur, maar slechts 38 procent doet dat al voldoende.

06 november 2015

Deel ondernemers slecht verzekerd

Vijftien procent is onverzekerd en spaart niet

Inkomensterugval door zwangerschap, ziekte of arbeidsongeschiktheid ligt bij elke ondernemer op de loer. Maar is ook elke ondernemer ertegen verzekerd? Uit onderzoek van EIM en Z24 blijkt van niet.

24 januari 2013

AOV last op schouders van ondernemer

Helft heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je weet dat je een AOV zou moeten afsluiten, toch doe je het niet. Je bent niet de enige: de helft van het aantal zelfstandigen is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. En dat terwijl één op de tien ermee te maken krijgt.

24 januari 2013

'Ondernemer onvoldoende centraal bij AOV'

AFM: 'Verzekeraar moet stappen zetten in arbeidsongeschiktheidsverzekering'

Het belang van zelfstandige ondernemers staat onvoldoende centraal bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Vooral zzp'ers moeten (te) hoge premies betalen en hebben te maken met veel uitsluitingen.

24 januari 2013

Ondernemers regelen pensioen zelf

Tweederde van de ondernemers volgt nieuws pensioenakkoord niet

Het grootste deel van de ondernemers is niet of nauwelijks geïnteresseerd in het nieuws rondom het pensioenakkoord. Ze regelen liever zelf hun pensioen.

24 januari 2013

Mobiel werken wereldwijd geïntegreerd

Meerderheid professionals vindt onderweg werken vereiste

Door de internationalisering neemt mobiel werken razendsnel toe. Bij veel bedrijven in de wereld is mobiel werken al een normaal onderdeel geworden in het flexibele werkprogramma.

24 januari 2013