Nieuws

Huisvestings desk

Thuis op kantoor

Trends voor op de werkvloer

Een hond op kantoor, de lay-out van het kantoor gaat een grote rol spelen en gezond werken komt helemaal in. We geven jullie een inzicht in welke trends hip worden op kantoor. Wij belichten vijf trends die binnenkort wellicht intreden bij jullie op kantoor.

02 maart 2020

Huurder kan verhuiskosten verhalen op verhuurder

Column | Tegemoetkoming verhuis- en inrichtingskosten

Het komt bij huur van middenstandsbedrijfsruimte regelmatig voor dat de verhuurder de gang naar de rechter moet maken om de huurovereenkomst beëindigd te krijgen. Minder bekend is dat de rechter een tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten aan de huurder kan toekennen als hij de beëindigingsvordering van de verhuurder toewijst.

16 juli 2013

Wat levert investeren in de wijkeconomie je op?

Samen de vindbaarheid en bereikbaarheid van je buurt vergroten

De wijkeconomie is het geheel van economisch verkeer en bedrijvigheid in een wijk. Ondernemers die tot de wijkeconomie behoren, zijn zichtbare bedrijven (winkels, cafés) én ondernemingen die je niet ziet (zelfstandig webdesigner, thuiskapster). Wat levert investeren in de wijkeconomie je op?

02 juli 2013

'Verlaag onroerend zaakbelasting voor bedrijven'

Oproep MKB-Nederland aan gemeenten: verlaag OZB

Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland roept gemeenten op de onroerend zaakbelasting voor bedrijven te verlagen. Hij constateert dat veel gemeenten de OZB verhogen met percentages ruim boven het inflatieniveau, terwijl eerder beloofd was dat níet te doen.

27 juni 2013

Verhuur leegstaande gebouwen gemakkelijker

'Termijn tijdelijke huur moet verdubbelen'

Ben je eigenaar van een leegstaand pand, dan kun je dit in de toekomst mogelijk gemakkelijker verhuren.

26 juni 2013

Leegstand winkelgebieden groter probleem dan gedacht

Bijna een op de twaalf winkelpanden staat leeg

Van alle winkelpanden heeft 8 procent op dit moment geen bestemming. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving en de Amsterdam School of Real Estate. Dit zijn tweeduizend lege winkels meer dan eerder werd gedacht. Bovendien neemt de leegstand toe en is de problematiek grotendeels structureel.

22 april 2013

Aanpak leegstaande kantoren

Actieprogramma Aanpak Leegstaande Kantoren in het leven geroepen

Een nieuwe bestemming voor leegstaande kantoorruimte, verbetering van de balans tussen vraag en aanbod en verbetering van de kantorenmarkt. Een actieprogramma moet de leegstand in kantoorland aanpakken.

25 januari 2013

Steeds meer leegstand winkelpanden

Toename online winkels zorgt voor kaalslag

Steeds meer kantoor- en winkelpanden staan leeg. Als er geen maatregelen worden genomen, zal de leegstand de komende vier jaar verviervoudigen. De oorzaak ligt bij webwinkels en de concurrentie van grote ketens.

25 januari 2013

Ondernemingen telefonisch slecht bereikbaar

Telefoontjes niet op tijd beantwoord

Nederlandse ondernemingen zijn telefonisch slecht bereikbaar. Telefoontjes worden regelmatig niet op tijd beantwoord. Ook gebeurt het maar zelden dat bellers het aanbod krijgen om teruggebeld te worden.

25 januari 2013

'Betere huurbescherming voor winkeliers en horeca-ondernemers'

Initiatiefvoorstel SP, PvdA, CDA en GroenLinks

Winkeliers en uitbaters van horeagelegenheden kunnen straks niet meer hun pand worden uitgezet als de verhuurder gaat renoveren. Tenminste, als het aan SP, PvdA, CDA en GroenLinks ligt.

25 januari 2013

Minder regels voor Natura 2000-gebieden

Meer ruimte voor economische en maatschappelijke activiteiten

In dertien Natura 2000-gebieden komen minder regels voor de bescherming van bepaalde plant- en diersoorten. Hierdoor zullen ondernemers in deze gebieden minder beperkingen ondervinden in hun bedrijfsvoering.

25 januari 2013