Mijn klant betaalt niet. Wat nu?
In vier stappen naar een betaalde factuur
Veel (zelfstandige) ondernemers liggen er wakker van: een klant die een factuur niet betaalt en weigert duidelijkheid te geven. Intussen vrees je dat jij straks zelf je rekeningen niet meer kunt betalen. En nu?
Arbeidsrecht voor ondernemers
Duidelijke afspraken tussen jou en werknemers
Heb je personeel in dienst? Of denk je erover na om iemand aan te nemen? Dan krijg je als ondernemer te maken met het arbeidsrecht. Wat is het en wat moet je weten over dit onderwerp? We zetten een paar dingen voor je op een rij om dit lastige onderwerp wat overzichtelijker te maken.
Wat is het minimumloon in 2021 ?
En hoe kun je het wettelijk minimumloon berekenen?
Twee keer per jaar kan het minimumloon wijzigen, namelijk per 1 januari en per 1 juli. De bedragen zijn wettelijk vastgesteld. Minder betalen aan werknemers mag niet. Wat is het minimumloon dit jaar? Hoe kun je het minimumloon van 2021 berekenen?
Hoe werkt het Arbeidstijdenbesluit?
Uitzonderingen op de Arbeidstijdenwet
In Nederland zijn alle wettelijke regels over werktijden opgenomen in de Arbeidstijdenwet. Maar voor sommige werknemers of beroepen zijn aanvullende regels voor werktijden, pauzes en rusttijden van toepassing. Die zijn opgenomen in het Arbeidstijdenbesluit.
Recht op onbereikbaarheid instellen?
Hulpmiddel tot betere balans tussen werk en privé
Werknemers moeten het recht krijgen om buiten werktijd onbereikbaar te zijn. Dat is de stelling waar al enkele jaren over wordt gesproken. Zelfs het Europees Parlement onderzoekt nu of dit een fundamenteel recht kan worden in de arbeidswetgeving. Moet je als werkgever die wetgeving afwachten? Of heeft het nu al voordelen?
Wanneer ben je een DGA?
Directeur-grootaandeelhouder bij een bv of nv
Dat je de eigenaar van een bedrijf bent, betekent niet automatisch dat je directeur-grootaandeelhouder bent. Wanneer ben je een DGA en in welke DGA-categorie val je?
Wetswijzigingen per 1 januari 2021
Wat zijn de gevolgen voor ondernemers?
Zoals elk jaar gaan er op de eerste dag van het komende jaar een aantal wetswijzigingen en nieuwe wetten in. In dit artikel een overzicht.
De verschillen tussen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Als ondernemer krijg je te maken met bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. De afkorting voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is AVB, terwijl een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt afgekort als BAV. Dit zijn de verschillen.
Hoe lang is een factuur geldig?
Verjaringstermijn van facturen en vorderingen
Een factuur of vordering kan verjaren en is dus niet eeuwig geldig. De verjaringstermijn is in principe vijf jaar, afhankelijk van het feit of het om zakelijke klanten of consumenten gaat.
De 5 belangrijkste juridische documenten voor mkb’ers
Bij het ondernemen hoort ook de ‘juridische kant’. Van wettelijke verplichtingen tot sterke aanraders. In dit artikel zetten we de 5 belangrijkste juridische documenten voor mkb’ers op een rij. We leggen je uit waarom deze documenten zo belangrijk zijn en hoe je het goed én betaalbaar regelt. Doe er je voordeel mee!