Ondernemersvraag: wat moet ik doen als iemand zich ziek meldt?

Je werknemer meldt zich ziek: en nu?

21 april 2021

Een verkoudheid, een griepje of een baaldag: je werknemer meldt zich ziek. En nu? Moet je elke snotneus doorgeven aan je verzekeraar en/of je arbodienst? Doe je dat pas na een paar weken? Dat en meer lees je in dit artikel.

Je werknemer belt en meldt zich ziek. En nu?

Misschien heb je al een appje gehad en komt daar bij de start van de werkdag een belletje bij: je werknemer heeft een fikse griep te pakken en kan niet komen. Er zijn deze week geen belangrijke deadlines meer die hij moet halen en een collega kan spoedklussen oppakken. Jij wenst hem beterschap en gaat door met de orde van de dag: zorgen dat het werk zo goed mogelijk door kan gaan. Een zieke werknemer doorgeven aan de arbodienstverlener of verzuimverzekeraar staat niet op je lijstje. Maar zou daar wel moeten staan. Want wie het niet op zijn to-do-lijst heeft staan, die vergeet het. En als je werknemer inderdaad alleen een griepje heeft en er na een week weer is, dan is er niet zoveel aan de hand. Maar als iemand wel langer ziek blijft en je hebt het niet op tijd gemeld, dan heb je wel een probleem…

Waarom is het belangrijk om je werknemer ziek te melden bij  je verzekeraar?

Gelukkig zie je de meeste mensen die zich ziekmelden snel weer hersteld op de werkvloer terug. De meeste mensen. Want niet iedereen herstelt snel. En dan is het handig als je een dossier hebt waarin je kunt zien hoe vaak en hoe lang iemand ziek is geweest. Ook als je te maken krijgt met een conflict of terugkerend verzuim. Voor zulke dossiers heb je je bedrijfsarts en verzuimverzekering hard nodig. Heb jij de zieke in eerste instantie niet aangemeld en komt de bedrijfsarts door jouw schuld te laat met een advies? Dan kan je een boete van het UWV krijgen als het tot een WIA-aanvraag komt. Meld je de zieke te laat bij je verzekeraar aan? Dan keren ze niet alleen later uit, maar mis je ook de dienstverlening waar je gebruik van kunt maken.

Wat moet ik doen als iemand zich ziek meldt?

Naast het eventueel overdragen van werk en zorgen dat de boel doordraait, zet je vanaf nu melden bij de verzekeraar op je lijstje. Want je kunt op de eerste ziektedag niet weten of iemand langdurig ziek blijft. Maar die eerste ziektedag is wel het startpunt voor allerlei termijnen waar je mee te maken krijgt als iemand langdurig ziek is: van het inschakelen van de bedrijfsarts en het maken van een plan van aanpak tot het evalueren van de voortgang van de re integratie. Allemaal afhankelijk van die eerste ziektedag. 

Doe jezelf en je werknemer een plezier en meldt het verzuim op de eerste dag - of in ieder geval binnen 2 werkdagen. Kleine moeite, wat veel geld kan besparen. Check voor de zekerheid bij je verzekeraar, of met die ene melding aan de verzekeraar ook de arbodienst op de hoogte is. Of dat je de ziekmelding bij beide partijen apart moet melden.. Mocht het dan toch meer zijn dan een snotneus, dan weet je zeker dat jij hebt gedaan wat je moet doen. 

Ziekmelden en corona: hoe zit dat dan?

Sinds de uitbraak van de coronacrisis krijg je waarschijnlijk veel meer ziekmeldingen dan normaal binnen: een partner met koorts, een snotterend kind of zelfs vage klachten. Wanneer meld je iemand ziek en wanneer niet?

Als werkgever moet je het loon doorbetalen, ook als je werknemer in quarantaine zit vanwege verkoudheidsklachten of een positief geteste huisgenoot. Maar deze kosten kun je niet op je verzuimverzekering verhalen, want je werknemer is zelf niet ziek. Je verzuimverzekering geldt alleen als je werknemer door zijn eigen gezondheidssituatie niet kan werken. Is hij dus niet zelf ziek? Dan is ziekmelden niet de juiste oplossing. 

Ziek door corona: meldt dat ook ‘gewoon’ zo snel mogelijk

Zoals je nu weet is het belangrijk om een werknemer op de eerste ziektedag ziek te melden, ook als het corona is. De polisvoorwaarden blijven hierbij meestal hetzelfde, inclusief het aantal dagen eigen risico wat in je polis staat. Zou iemand onder normale omstandigheden weer kunnen werken? Dan moet je hem beter melden, ook als hij langer in quarantaine moet blijven. Kijk dan samen met je werknemer naar de mogelijkheden om thuis te werken.