Waarom schakel jij een advocaat in?

Advocaten willen weten waarom ondernemers hen inschakelen

27 september 2013

Wil je je recht halen? Dan doe je meestal een beroep op een advocaat. Ook als je stoeit met een ingewikkeld contract, is een advocaat vaak een uitkomst. Wanneer schakel jij een advocaat in?

Burgers en bedrijven schakelen voor veel onderwerpen hulp in van mensen die verstand hebben van het recht. Meestal doen ze een beroep op een advocaat of jurist om hun recht te halen. Bedrijven vragen een advocaat vaak ook om raad over andere ingewikkelde zaken, zoals het opstellen van een contract of het checken van algemene voorwaarden.

De Nederlandse Orde van Advocaten (Orde) wil graag weten waarom burgers en bedrijven advocaten wel of niet inschakelen. De juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeksbureau Pro Facto zoeken dit uit voor de Nederlandse Orde van Advocaten.

Enquête

Het onderzoeksteam probeert met deze enquête aan de weet te komen hoe het staat met 'de toegang tot de advocaat'. Ook gesprekken met burgers en bedrijven moeten uitwijzen hoe het ervoor staat met dit onderwerp. Daarom heeft het onderzoeksteam een vragenlijst opgesteld, die jij als ondernemer in kunt vullen. Dat duurt ongeveer 5 tot 15 minuten. Aan het eind van de lijst krijg je de vraag of je ook mee wil doen aan het vervolg van dit onderzoek.

Bent je een ondernemer, start dan de vragenlijst voor ondernemers.

Bron: advocatenorde