Algemeen

Juridische desk

De top vijf juridische valkuilen

Pas op voor juridische boobytraps

Op juridisch vlak blijft het met een eigen bedrijf altijd opletten. In welke juridische boobytraps moet je niet stappen? De vijf meest voorkomende valkuilen voor ondernemers op een rij.

04 oktober 2013

Wanneer heb je een notaris nodig?

De notaris legt het voor je vast

Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met een notaris om juridische zaken vast te leggen. Soms is een notariële akte zelfs verplicht, zoals bij het oprichten en wijzigen van de statuten van een bv. Wat doet een notaris, wanneer heb je deze nodig en wat kost het?

13 september 2013

Hoe bereken je het normaal maatschappelijk risico?

Column | Omzetdrempelmethode op de schop

Ondernemers lijden regelmatig omzetschade wegens slechte bereikbaarheid van hun winkel of kantoor. Het normaal maatschappelijk risico blijft voor rekening van de ondernemer. Maar wie bepaalt de hoogte van het eigen risico en hoe?

12 februari 2013

Wat doet de kantonrechter?

Een overzicht van de taken van de kantonrechter

De kantonrechter behandelt arbeids- en huurzaken, civiele zaken tot 25.000 euro en strafzaken. Stuk voor stuk zaken die voor jou als ondernemer van belang kunnen zijn!

30 januari 2013

Wat is een rolzitting?

Informatie over een rolzitting van de rechtbank

Als je een eigen bedrijf hebt, kan het voorkomen dat je voor de rechter moet verschijnen en op een rolzitting aanwezig moet zijn. Hoe gaat een rolzitting in zijn werk?

25 januari 2013

Hoe verloopt een civiele rechtszaak?

Verloop procedure bij een rechtbank

Als ondernemer kom je regelmatig in aanraking met wetten. De mogelijkheid bestaat dat je een keer een juridisch conflict meemaakt. Dan is het handig om te weten hoe een rechtbank werkt. Hoe verloopt een civiele rechtszaak?

25 januari 2013

Hoeveel moet ik betalen aan griffierechten?

Overzicht met kosten per geschil

Bij een rechterlijke procedure komen kosten kijken. Je betaalt niet alleen voor een advocaat of jurist, maar ook voor de procedure zelf. Hoeveel kost een rechterlijke procedure?

25 januari 2013

Mag ik spullen van de klant achterhouden?

Het toepassen van het retentierecht

Als ondernemer krijg je soms te maken met klanten die niet betalen. Na het sturen van één of meerdere aanmaningen kun je een incassobureau of advocaat inschakelen: erg kostbaar. Retentierecht biedt uitkomst.

25 januari 2013

Heb ik wel echt een advocaat nodig?

Het verschil tussen een jurist en een advocaat

Wanneer mensen juridisch advies nodig hebben of betrokken zijn bij een juridisch conflict, denken ze vaak een advocaat nodig te hebben. In sommige gevallen is een jurist voldoende.

25 januari 2013

Albert Heijn zet leveranciers onder druk

Plek in het schap 2 procent duurder

Supermarktketen Albert Heijn gaat haar leveranciers 2 procent minder betalen over geleverde producten. Dat heeft het concern vorige week via een brief aan haar relaties meegedeeld. De prijsverhoging voor een plek in het schap van de winkels van Albert Heijn gaat in op 17 september 2012.

25 januari 2013

Getoond 11 tot en met 20 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's