De 24 uurs economie van het internet

16 december 2009

Bij het runnen van een bedrijf hoort ook het bijhouden van een administratie. De eerste maanden hielden we alle inkomsten en uitgaven netjes bij in Excel. Dan komt er een punt waar Excel niet meer voldoet en je opzoek moet gaan naar een boekhoudprogramma. Bij ons is dat punt aangebroken.

We vroegen onze boekhouder welk pakket we het beste konden gaan gebruiken. Dave, van mkbaccountants.nl, wees ons op het software pakket Snelstart. Het is een programma waarin je je gehele administratie, bankzaken, debiteuren en crediteuren kan bijhouden.

Dit weekend gingen we kijken wat het pakket precies inhoud. We surfen naar de internetpagina van Snelstart en wat schetst onze verbazing. De website is gesloten. Gesloten? Ja, inderdaad…gesloten. We staren een tijdje naar het beeldscherm en kunnen onze ogen niet geloven. In al onze internetjaren en vele uren surfen over het internet, hebben we nog nooit zoiets gezien. Internet is juist een medium wat geen sluitingstijden kent. Het is juist een medium om informatie 24/7 te ontsluiten. Toch hebben de mensen van Snelstart de site gesloten, en wel om principiële redenen, zo lezen we. Zou het een bedrijf zijn met een zware geloofsovertuiging? Zou de dominee uit het dorp ze uitgemaakt hebben voor ketters omdat hun ‘internetwinkel’ op zondag open is. Of zouden ze solidair zijn met MKB Nederland en daarom hun winkel op zondag sluiten.

Toch zitten hier twee MKB-ers met een behoefte aan informatie die niet op zaterdag middernacht stopt en maandag weer boven water komt drijven. Toch kunnen we er wel om lachen. Zondag is in principe een rustdag…

Auteur

Michel van Velde