Administratieve lasten voor ondernemers nemen toe

MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel boos
De administratieve lasten kwamen in 2012 voor het midden- en kleinbedrijf uit op 8,2 miljard euro. Het kabinet streefde ernaar de lasten voor het hele bedrijfsleven te laten uitkomen op 6,5 miljard, maar dat is door nieuwe regelgeving dus fors meer geworden. Dat blijkt uit onderzoek van Panteiea/EIM.
Heb jij je administratie op orde?
Klik hier
Test het met de Sturen op Cijfers-scan
Naar de scan
Orde in de chaos?
Klik hier
Whitepaper Administratie op orde
Naar MijnMKb
Grotere bedrijven hebben hogere administratieve lasten, maar op kleinere ondernemers drukken de kosten relatief zwaarder. Als een ondernemer tien werknemers heeft, is hij gemiddeld biijna 2.900 euro per werknemer kwijt, ofwel 2 procent van de bedrijfskosten. Een bedrijf met 100 tot 250 personeelsleden betaalt gemiddeld 900 euro voor elk personeelslid, 0,5 procent van de kosten. 

 

Rekenfout

De rekenfout van de overheid komt vooral doordat er geen rekening is gehouden met het feit dat bedrijven een paar jaar nodig hebben om aan nieuwe regelgeving te voldoen. Ook bleef beloofde kostenbesparing uit.
 
MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel is boos, laat hij weten op Twitter. "De ene minister na de andere blijft maar beweren dat de administratieve lastendruk verlagen prioriteit is, maar in 2012 was het 8,2 miljard euro méér." De aankondiging van minister Henk Kamp om de lasten deze kabinetsperiode met 2,5 miljard euro te verlagen, noemt Biesheuvel dan ook een loos gebaar. 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Administratie kost ondernemers twee dagen per maand

Mkb verliest tijd aan financiële administratie
Twee volle werkdagen per maand is een ondernemer uit het mkb kwijt aan zijn financiële administratie. Dit gaat ten koste van het ondernemen.

Lastenverlichting nog ver te zoeken

Bijna 80 procent van mkb’ers ergert zich aan verplichte administratieve handelingen
Ondernemers ervaren nog weinig administratieve lastenverlichting, blijkt uit onderzoek van EIM. Slechts acht procent van de mkb’ers heeft...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten