Zzp'er moet steeds verder reizen om opdracht binnen te halen

Opdrachtgevers bezoeken en pitchen kost zzp'ers veel reistijd
Zelfstandigen moeten steeds meer en verder reizen om een opdracht binnen te halen. Gemiddeld 8,8 uur per week en 105,6 minuten per dag hebben zzp'ers het afgelopen jaar besteed aan reistijd. Een flink verschil met de gemiddelde Nederlander, die 60,3 minuten per dag kwijt is.
Meer over slim reizen?
Klik hier
Download het whitepaper!
Lees verder
Mobiel werken iets voor jou?
Klik hier
Doe de scan!
Lees verder
Dat blijkt uit het onderzoek van ZZP Barometer en Volkswagen, onder 1.732 freelancers en zzp'ers in Nederland.
 

Groter werkgebied

“Zelfstandigen zijn vaak onderweg vanwege alle projecten die ze doen en de opdrachtgevers die ze bezoeken,“ aldus Jeroen Sakkers, met Victor Mundi initiatiefnemer van de ZZP Barometer. Nog een reden voor de toegenomen reistijd: voor 42,3 procent van de zzp’ers is het werkgebied groter geworden, door een kleiner aanbod van opdrachten in de eigen woonomgeving.
 

Vaker beschikking over auto

Om die afstanden te kunnen afleggen, gebruiken de meeste zzp'ers de auto. 92,6 procent van de zelfstandigen heeft de beschikking over een auto. Het autobezit is daarmee significant hoger dan dat van de gemiddelde Nederlander (452 personenauto’s per 1.000 inwoners). 
 

Reiskosten declareren

Gemiddeld zijn zzp'ers meer dan 220 euro per maand kwijt aan brandstofkosten. 45,2 procent is van plan het komend jaar te besparen op reiskosten. Twee derde declareert zijn reiskosten momenteel, waarvan een derde zowel bij zijn eigen bedrijf als zijn opdrachtgever. 60,4 procent berekent de reiskosten via het uurtarief door aan de opdrachtgever.
 

Mobiel werken

Neem je reisgedrag eens onder de loep: kunnen sommige besprekingen of pitches in plaats van 'live' via videoconferencing of de telefoon? Met bijvoorbeeld Skype of Google Hangout kun je elkaar tóch zien, maar heb je een stuk minder reistijd. Wel zo efficiënt. Check welke kansen je nog kunt behalen op het gebied van mobiel werken, met de mobiel werken scan!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten