Kerstomzet webshops piekt met 50 procent

Helft meer aankopen dan normaal

22 december 2016

Net als Sinterklaas zorgt de kerstperiode voor een flinke plus in de omzet van webshops. Zij verwachten in de drie weken tussen 5 december en 26 december 50 procent extra om te zetten vanwege kerstaankopen.

In dit artikel

In totaal werd er in de drie weken voor kerst online voor 925 miljoen euro omgezet.

De omzet lag voorafgaand aan het sinterklaasfeest al 29% hoger, waarmee voor het eerst de grens van 1 miljard euro aan online aanschaffen werd gepasseerd.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Thuiswinkel.org en TNT Post. 

Extra omzet

Ten opzichte van vorig jaar is opnieuw sprake van een licht hogere online kerstomzet. Het gemiddelde bedrag per aankoop stijgt eveneens, en komt dit jaar voor het eerst uit boven het gemiddelde aankoopbedrag in aanloop naar 5 december. 

Luxere geschenkverpakkingen doen het ook beter, vooral parfums, wijnen of speciaalbieren

Mobiel

Vaker dan voorheen doen kerstshoppers hun aankopen via hun smartphone. Daarmee wordt de verderde stijging van het derde kwartaal opnieuw doorgezet. In die periode lagen de aankopen via smartphone 28 procent hoger dan het jaar ervoor, met een totaal van bijna 4,5 miljard euro.

Heb jij een webshop? Blijf voorlopen en zorg dat je klanten ook met een mobile device aankopen kunnen doen. Dit gebeurt namelijk steeds meer

Auteur

Frank van Rutten