RadioCafé over zzp-belangen en innovatiedrempels

MKB RadioCafé 16 oktober

22 oktober 2014

In het MKB RadioCafé staat de ondernemersstamtafel deze week weer gewoon langs de A2 bij Utrecht. Ondernemers uit alle bloedgroepen schuiven aan, om dromen en drempels te bespreken met gastheer Bram Donkers.

Er zijn zo’n 800.000 zzp’ers in Nederland en het worden er steeds meer. De vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers, oftewel PZO, zet zich in voor deze groeiende groep ondernemers. Marieke Lips is beleidsadviseur bij PZO. Zij legt uit dat de belangen van al die zzp’ers in goede handen zijn bij het PZO. Niet zo verbazingwekkend voor een PZO-medewerker, maar Marieke is ook zelf zzp’er, in een minder voor de hand liggende sector. Dat levert een leuk gesprek op...

Verstikking

Onderzoeksjournalist Thomas van Belzen komt ook langs in het RadioCafé, hij schreef een boek over de verstikking van innovatie in de bouw. Het boek heet ‘Duurzaamheidsoorlog, over geld, machtspolitiek en idealen’. Thomas beschrijft in zijn boek de voortdurende confrontaties in de bouw tussen gevestigde belangen en milieuambities. En de MKB-ondernemers trekken aan het kortste eind.

Henk Bakker heeft een mooi voorstel dat onze radioluisteraars gratis mogen gebruiken: Intideals. Het gaat om gevonden worden op het internet, maar in die markt lijkt naast de Googles en Marktplaatsen nog ruimte te zijn voor frisse innovaties.

Leasen?

Remco Immink belicht de marktsituatie op het gebied van leasing. Hij komt uit de wereld van de financiering van jachten, maar die markt is ingestort. Als partner van BD Lease licht Remco toe hoe ondernemers anno nu het lease-instrument het beste kunnen hanteren.

Groeien met Harnish

Tijdens de Nationale Groeimasterclass in Studio 21 nam groeigoeroe Verne Harnish meer dan 500 Nederlandse ondernemers bij de hand. Verslaggever Raphael Klees was erbij en sprak met groei-ondernemers en organisator Kees de Jong van N-elevator.

Deelbare gesprekken

Het MKB RadioCafé wordt online uitgezonden op mkbradio.nl. Alle interviews zijn daar tevens afzonderlijk te beluisteren en te delen. De complete talkshow en de losse gesprekken staan ook op de MKBradio-app.