Administratie

Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

Wat is een goed uurtarief voor een freelancer?

Je uurtarief is als het goed is niet een getal dat zomaar uit de lucht komt vallen. Daar denk je goed over na. Je kunt je uurtarief berekenen op basis van je gewenste inkomen en de zakelijke kosten die je hebt. Hoe kun je een goed gefundeerd uurtarief bepalen?

02 augustus 2019 07 januari 2022

Geen btw-aftrek bij contante betaling brandstof door werknemer

Kassabon van werknemer wordt door fiscus niet gezien als factuur

Als ondernemer doen jij of je werknemer af en toe een contante betaling. Dat kan een keer gebeuren. Maar wist je dat je van een contant betaalde volle tank geen btw kunt aftrekken? En dat is zonde met 21% belasting op fossiele brandstof. Waarom dit zo is en, belangrijker, hoe je dit voorkomt lees je hier.

06 februari 2015 28 april 2021

Online boekhoudoplossingen voor het mkb

Welke software heb ik nodig?

Heb je besloten om over te stappen op online boekhouden? In dit artikel leggen we je uit welke hard- en software je daarvoor nodig hebt en hoe je het slim kunt koppelen aan andere systemen.

19 januari 2018

Je boekhouding online

Direct inzicht in je cijfers | Tips voor online boekhouden

Lang geleden leverden ondernemers een paar schoenendozen met bonnetjes en facturen aan bij hun accountant, die vervolgens belastingaangifte deed en een jaarrekening opstelde. Pas als de ondernemers hun jaarrekening zagen, wisten ze of het goed ging met hun bedrijf. Deze tijd is echt voorbij. Om succesvol te kunnen ondernemen, moet je op elk moment inzicht hebben in je cijfers. En dat kan ook, met online boekhouden in de cloud.

19 januari 2018

Ruim 20% ondernemers te laat met jaarstukken

Deponeringsplicht wordt op grote schaal aan laars gelapt

Nederlandse ondernemingen lappen de deponeringsplicht aan hun laars. Ruim 20 procent van de bedrijven met deponeringsplicht heeft de jaarrekening over het jaar 2015 nog niet gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel (KvK).

06 juni 2017

Sandd mocht spookfacturen bezorgen

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) ziet geen reden tot ingrijpen

Postbedrijf Sandd heeft niet de wet overtreden door na een waarschuwing van de Kamer van Koophandel Nederland toch nepfacturen te bezorgen bij ondernemers.

02 februari 2016

Hoe vul ik het aanvraagformulier voor mijn VAR-verklaring in?

En hoe beoordeelt de Belastingdienst mijn aanvraag?

Als je werkzaam bent als zzp'er, freelancer of interim-manager, heb je een VAR-verklaring nodig. Wat kun je verwachten van het aanvraagformulier voor deze VAR?

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de inkomsten van freelancers voor een VAR?

Aanvraagformulier VAR-verklaring voor freelancers

In deel 3 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst meer achtergrondinformatie over de inkomsten die je als freelancer met je werkzaamheden zal behalen.

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de werkwijze van freelancers voor een VAR?

Aanvraagformulier VAR: werkwijze als freelancer

In deel 4 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst achtergrondinformatie over jouw werkwijze als freelancer.

02 februari 2016

Welke typen VAR-verklaringen zijn er?

De vier verschillende VAR-verklaringen

Doe je bij de Belastingdienst een aanvraag voor een VAR-verklaring, dan krijg je binnen acht weken een verklaring met een beoordeling van je inkomsten. Welke van de vier type VAR-verklaringen is dat en waarom?

02 februari 2016

Wat is een VAR-verklaring?

Wanneer heb je een VAR-verklaring nodig en hoe vraag je hem aan?

Werk je als zzp'er, freelancer of interim-manager voor een opdrachtgever? Vraag dan een VAR-verklaring aan. Hiermee krijg je duidelijkheid of je opdrachtgever loonheffingen moet inhouden en afdragen over je inkomsten.

02 februari 2016

Hoe behoud ik mijn VAR-verklaring?

Voorwaarden om een VAR te krijgen en te behouden

Om als freelancer, zzp'er of interimmanager elk jaar weer je VAR te behouden, moet je aan verschillende eisen voldoen. Heb je nog drie verschillende opdrachtgevers en voer je je taken nog zelfstandig uit?

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de werkzaamheden van freelancers voor een VAR?

Hulp bij het invullen van aanvraagformulier VAR-verklaring

In deel 2 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst meer achtergrondinformatie over het soort werkzaamheden die je als freelancer verricht.

02 februari 2016

Wat zijn de mogelijkheden van elektronisch bankieren?

Laat je financiële administratie meegroeien met je bedrijf

De papierwinkel die komt kijken bij een eigen bedrijf groeit mee met je bedrijf. Er zijn mogelijkheden om de papierwinkel een stuk kleiner te maken en tegelijkertijd beter inzicht te krijgen in je bedrijf. Twee vliegen in één klap!

24 juli 2013

Hoe zorg ik dat mijn klant op tijd betaalt?

Telefonisch incasseren kun je zelf

Als ondernemer heb je graag veel klanten. Zij zijn tenslotte je omzet. Maar wat als klanten te laat betalen, of zelfs helemaal niet. Het incasseren van openstaande vorderingen gaat de meeste ondernemers moeilijk af.

14 mei 2013

Hoe vraag ik een informatienummer aan?

Wat zijn 0800 & 0900 service nummers?

Je wilt als bedrijf goed bereikbaar zijn. Dit kan mede door de 0800 en 0900 nummers. Met zo’n nummer val je vaak op in bijvoorbeeld de Gouden Gids of ergens anders. Bovendien onthouden mensen het nummer wat sneller.

22 augustus 2012

Waar plaats ik een pinautomaat?

Pinnen en veiligheid

Als je klanten de mogelijkheid biedt elektronisch te betalen, moeten ze dit zo veilig mogelijk kunnen doen. De pincode mag niet worden afgekeken en de mogelijkheid op fraude met creditcards zoveel mogelijk worden voorkomen.

22 augustus 2012

Lastenverlichting nog ver te zoeken

Bijna 80 procent van mkb’ers ergert zich aan verplichte administratieve handelingen

Ondernemers ervaren nog weinig administratieve lastenverlichting, blijkt uit onderzoek van EIM. Slechts acht procent van de mkb’ers heeft daadwerkelijk iets gemerkt van het beleid om administratieve lasten terug te dringen.

13 augustus 2012

Getoond 1 tot en met 18 van 32 totaal, er zijn meerdere pagina's