Administratie

Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

Wat is een goed uurtarief voor een freelancer?

Je uurtarief is als het goed is niet een getal dat zomaar uit de lucht komt vallen. Daar denk je goed over na. Je kunt je uurtarief berekenen op basis van je gewenste inkomen en de zakelijke kosten die je hebt. Hoe kun je een goed gefundeerd uurtarief bepalen?

02 augustus 2019 24 september 2021

Geen btw-aftrek bij contante betaling brandstof door werknemer

Kassabon van werknemer wordt door fiscus niet gezien als factuur

Als ondernemer doen jij of je werknemer af en toe een contante betaling. Dat kan een keer gebeuren. Maar wist je dat je van een contant betaalde volle tank geen btw kunt aftrekken? En dat is zonde met 21% belasting op fossiele brandstof. Waarom dit zo is en, belangrijker, hoe je dit voorkomt lees je hier.

06 februari 2015 28 april 2021

Online boekhoudoplossingen voor het mkb

Welke software heb ik nodig?

Heb je besloten om over te stappen op online boekhouden? In dit artikel leggen we je uit welke hard- en software je daarvoor nodig hebt en hoe je het slim kunt koppelen aan andere systemen.

19 januari 2018

Je boekhouding online

Direct inzicht in je cijfers | Tips voor online boekhouden

Lang geleden leverden ondernemers een paar schoenendozen met bonnetjes en facturen aan bij hun accountant, die vervolgens belastingaangifte deed en een jaarrekening opstelde. Pas als de ondernemers hun jaarrekening zagen, wisten ze of het goed ging met hun bedrijf. Deze tijd is echt voorbij. Om succesvol te kunnen ondernemen, moet je op elk moment inzicht hebben in je cijfers. En dat kan ook, met online boekhouden in de cloud.

19 januari 2018

Ruim 20% ondernemers te laat met jaarstukken

Deponeringsplicht wordt op grote schaal aan laars gelapt

Nederlandse ondernemingen lappen de deponeringsplicht aan hun laars. Ruim 20 procent van de bedrijven met deponeringsplicht heeft de jaarrekening over het jaar 2015 nog niet gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel (KvK).

06 juni 2017

Sandd mocht spookfacturen bezorgen

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) ziet geen reden tot ingrijpen

Postbedrijf Sandd heeft niet de wet overtreden door na een waarschuwing van de Kamer van Koophandel Nederland toch nepfacturen te bezorgen bij ondernemers.

02 februari 2016

Hoe vul ik het aanvraagformulier voor mijn VAR-verklaring in?

En hoe beoordeelt de Belastingdienst mijn aanvraag?

Als je werkzaam bent als zzp'er, freelancer of interim-manager, heb je een VAR-verklaring nodig. Wat kun je verwachten van het aanvraagformulier voor deze VAR?

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de inkomsten van freelancers voor een VAR?

Aanvraagformulier VAR-verklaring voor freelancers

In deel 3 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst meer achtergrondinformatie over de inkomsten die je als freelancer met je werkzaamheden zal behalen.

02 februari 2016

Wat wil de Belastingdienst weten over de werkwijze van freelancers voor een VAR?

Aanvraagformulier VAR: werkwijze als freelancer

In deel 4 van het aanvraagformulier voor een VAR-verklaring vraagt de Belastingdienst achtergrondinformatie over jouw werkwijze als freelancer.

02 februari 2016

Welke typen VAR-verklaringen zijn er?

De vier verschillende VAR-verklaringen

Doe je bij de Belastingdienst een aanvraag voor een VAR-verklaring, dan krijg je binnen acht weken een verklaring met een beoordeling van je inkomsten. Welke van de vier type VAR-verklaringen is dat en waarom?

02 februari 2016

Getoond 1 tot en met 10 van 32 totaal, er zijn meerdere pagina's