Nieuws

Juridische desk

Ondernemer zoekt duidelijkheid

Gevolgen van de begroting voor auto en eenmanszaak

Ondernemers zijn op zoek naar houvast en duidelijkheid. Zou ik niet beter een baan in loondienst nemen naast mijn eenmanszaak, hoe zit het nu met de belasting voor mijn auto en van welke fiscale voordelen kan ik nog gebruikmaken in 2014? Vragen waar ondernemers mee worstelen, blijkt uit de maandelijkse MKBarometer.

11 maart 2014

Hangout: Social Return bij aanbestedingen

Hoe kun jij Social Return invoeren?

Via Social Return verplicht de overheid je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te huren, om een aanbesteding te winnen. De Hanzehogeschool Groningen wil ondernemers helpen daarop voorbereid te zijn. Kijk naar de hangout om te ontdekken wat je moet doen om aan de voorwaarden van Social Return te voldoen en je concurrentiepositie te versterken.

05 maart 2014

Slachtofferhulp na overval op winkel

Nieuwe regeling voor ondernemers

Is je winkel overvallen en heb je hulp nodig bij de verwerking en afhandeling? Dan kun je voortaan voor ondersteuning Slachtofferhulp inschakelen. Eerst was dit alleen voor particulieren mogelijk, maar Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft toestemming gegeven om ook winkeliers hulp te bieden.

23 januari 2014

Nieuwe wet moet onnodige faillissementen voorkomen

Rechter kan schuldeiser nu dwingen saneringsplan te accepteren

Bedrijven hoeven straks niet langer te vrezen dat één dwarsliggende schuldeiser een onnodig bankroet kan afdwingen. Het kabinet gaat de wet aanpassen zodat de rechter crediteuren al voor een faillissement kan verplichten om mee te werken aan een redelijk schuldsaneringsplan.

22 oktober 2013

Overheid wil dat ondernemers meedenken over wetten en regels

Minder controle voor ondernemers die zich aan de regels houden

Ondernemers mogen vaker meedenken bij het maken van nieuwe wetten en regels. En bedrijven die zich aan de bestaande regels houden, worden beloond met minder regeldruk. Dat maakt het kabinet bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

14 september 2013

Wanneer heb je een notaris nodig?

De notaris legt het voor je vast

Als ondernemer krijg je vroeg of laat te maken met een notaris om juridische zaken vast te leggen. Soms is een notariële akte zelfs verplicht, zoals bij het oprichten en wijzigen van de statuten van een bv. Wat doet een notaris, wanneer heb je deze nodig en wat kost het?

13 september 2013

Mag je een merknaam van iemand anders gebruiken?

Naam gebruiken van merk dat niet actief wordt gebruikt

Stel, je wilt een merknaam voor je bedrijf gaan gebruiken. Dat merk is echter al door een andere ondernemer geregistreerd, maar die maakt er niet actief gebruik van. Mag je het merk dan voor je eigen bedrijf inzetten?

13 september 2013

Huurder kan verhuiskosten verhalen op verhuurder

Column | Tegemoetkoming verhuis- en inrichtingskosten

Het komt bij huur van middenstandsbedrijfsruimte regelmatig voor dat de verhuurder de gang naar de rechter moet maken om de huurovereenkomst beëindigd te krijgen. Minder bekend is dat de rechter een tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten aan de huurder kan toekennen als hij de beëindigingsvordering van de verhuurder toewijst.

16 juli 2013

Pas op voor een telefoontje van Domein Regulatie Benelux!

Blokkade van je internetdomein is flauwekul

"Iemand heeft geprobeerd jouw domeinnaam, maar dan eindigend op .net, .eu of .info, vast te leggen. Omdat jij de naam met .nl bezit, is deze registratie geblokkeerd en heb je 48 uur de tijd om ook het adres met de andere uitgang te claimen. Dat kan al voor 30 euro voor vijf jaar. Als je het niet doet, wordt het adres door een derde overgenomen." Met dit onwaarschijnlijke verhaal probeert DR Benelux ondernemers over te halen klant te worden. Trap er niet in.

12 juli 2013

'Verlaag onroerend zaakbelasting voor bedrijven'

Oproep MKB-Nederland aan gemeenten: verlaag OZB

Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland roept gemeenten op de onroerend zaakbelasting voor bedrijven te verlagen. Hij constateert dat veel gemeenten de OZB verhogen met percentages ruim boven het inflatieniveau, terwijl eerder beloofd was dat níet te doen.

27 juni 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 39 totaal, er zijn meerdere pagina's