Real-time vertaling van je buitenlandse klant

De futuristische WT2 translator

01 december 2017

Droom jij ook wel eens over hoe het zou zijn om meer talen te kunnen verstaan? Nu is het mogelijk. Met het kickstarter project WT2 translator worden je gesprekken met je buitenlandse gesprekspartner direct vertaald. De toekomst is hier.

Boek: Toptrends voor Ondernemers

Hoe het werkt? De WT2 translator bestaat uit twee oortjes en een app voor IOS en Android. Als je iemand tegenkomt die een andere taal spreekt dan jij, geef je hem een van je oortjes. De oortjes maken direct verbinding met elkaar en met de app. Wanneer je vervolgens begint te praten, zal het product automatisch een vertaling geven in het oor van je gesprekspartner. De accu van het product gaat ook nog eens lang mee. Je kunt maar liefst vijf tot zes uur praten zonder de WT2 translator te hoeven opladen.

Internationaal communiceren

Momenteel vertaalt de WT2 translator zes talen: Mandarijn (chinees), Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans. Prima startpakket om een woordje over de grens mee te spreken. Nadat het product is gelanceerd, zijn de makers van plan geregeld updates te lanceren met nieuwe talen. Ze vragen hierbij hun achterban welke talen zij het liefst als eerste vertaald willen zien. Tijd dus om ze te vragen om Nederlands toe te voegen.

Kickstarter

Het product is nog niet volledig gefinancierd. Om het product daadwerklijk op de markt te brengen hebben de ontwikkelaars 50,000 dollar nodig. Op het moment van schrijven zitten ze op 25,653 dollar, met nog 36 dagen te gaan. De prijs gaat uiteindelijk 200 dollar worden, maar als je ze nu al steunt, kun je een leuke korting krijgen. Ga jij deze pioniers helpen om hun droom waar te maken?

Je vindt het project op deze pagina.

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.