Op zakenreis naar Turkije: welk visum heb je nodig?

Ga sneller de grens over met een e-visum

14 mei 2018

Ga je binnenkort op zakenreis of vakantie naar Turkije? Goed nieuws, je hoeft na aankomst niet meer in de rij te staan voor een visum. Je kunt dit namelijk snel en makkelijk via internet aanvragen. Je ontvangt je visum dan vaak al dezelfde dag!

Een visum voor Turkije aanvragen kan makkelijk online. Als je een e-visum hebt aangevraagd is dit 180 dagen gelden en te gebruiken voor meerdere reizen. Je mag in deze periode maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Eerst kon dit alleen op buitenlandse websites, maar gelukkig kan dit tegenwoordig ook makkelijk en snel via een Nederlandse website.  Extra fijn: ze zijn dagelijks bereikbaar voor vragen over je visumaanvraag, je betaalt slechts €24,95 per visum.

E-visum of regulier visum voor Turkije?

Wanneer mag je met een e-visum naar Turkije en wanneer heb je een regulier visum nodig? Of een e-visum volstaat, hangt af van de activiteiten die je in Turkije wilt ondernemen en de duur van de reis.

Het e-visum voor Turkije is bedoeld voor toeristische reizen en korte zakelijke bezoeken. Als zakelijke reiziger naar Turkije kun je geen gebruik maken van het e-visum wanneer je in dienst van een bedrijf in Turkije gaat werken. Breng je vanuit je Nederlandse werkgever een bezoek aan een Turks bedrijf, dan is het e-visum wel geschikt. Ook als ondernemer of ZZP'er kun je gebruik maken van het e-visum voor Turkije, zolang je maar geen loon van een Turks bedrijf ontvangt - een factuur mag wel.

Zoals genoemd is het e-visum voor Turkije 180 dagen gelden, waarbinnen je in totaal maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven. 

Als je niet in aanmerking komt voor het e-visum, dan kun je een visum aanvragen via het Turkse consulaat. Deze aanvraag neemt meer tijd in beslag en je moet het visum ophalen bij het consulaat.

Groei-economie

Turkije is een interessante markt voor Nederlandse ondernemers. De economie groeit hard, consumenten hebben steeds meer te besteden en de overheid start allerlei grote infrastructurele projecten. Wil je meer weten over ondernemen in Turkije? Download dan de handige businessguide gratis in MijnMKB.

Inspiratie vanuit de hele wereld

Niet alleen een zakenreis naar Turkije, maar ook een zakenreis naar Amerika of een zakenreis naar Canada zijn bijzondere inspiratiebronnen. Tip: bereid je ook voor deze reizen goed voor, want ook voor Amerika en Canada heb je extra reisdocumenten nodig.