Hoe werkt videoconferencing?

Hoe kan ik virtueel vergaderen?
Vergaderen is van essentieel belang binnen een organisatie. In dit artikel vertellen we je alles wat moet weten met betrekking tot videoconferencing Als er in je bedrijf thuis of mobiel wordt gewerkt is het lastig om ‘even snel bij te praten’. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om online te vergaderen.
Ontdek dé nieuwe manier van werken
Klik hier
Dé oplossing voor beveiliging, productiviteit en beheer
Lees verder
Basisbeveiliging is niet voldoende
Klik hier
HP kan je helpen je beveiliging te verbeteren
Lees verder
Videoconferencing is een manier om via online videotoepassingen een vergadering te organiseren tussen twee of meerdere partijen. Denk bijvoorbeeld aan een meeting met of tussen je werknemers of aan jou en zakenpartners. Het gebruik van virtueel vergaderen is een manier om overbodige zakelijke reizen aan te pakken. Waarom zou je in de auto stappen en anderhalf uur in de file staan voor een meeting als je ook thuis of vanaf kantoor via de computer kan vergaderen?
 
Via welke software/sites kan ik online vergaderen?
Als je besluit om online te vergaderen, kan je gebruik maken van de volgende softwaretoepassingen:
  • Skype (gratis)
  • Live Meeting (gratis proberen, daarna tegen betaling)
  • Google Hangout (gratis)

Of deze online toepassingen:

  • DimDim (tegen betaling)
  • Campfire (gratis proberen, daarna tegen betaling)
  • MindMeister (beperkt aantal diensten gratis, uitgebreider pakket tegen betaling)

  Voorwaarden voor een goede videoconference
Een online vergadering voer je iets anders dan een normale vergadering. Hou rekening met bijvoorbeeld de volgende spelregels:

  • Zorg ervoor dat jij en je werknemers op de hoogte zijn van de technologie. Op die manier kan iedereen gelijkwaardig deelnemen aan de vergadering;
  • Gebruik een webcam, zodat je elkaar kunt zien. Voor formele online vergaderingen is het dus ook belangrijk om je goed aan te kleden en er verzorgd uit te zien;
  • Noem je naam voordat je begint te praten. Dan weten je gesprekspartners wie er aan het woord is, dat is wel zo duidelijk.


Online vergaderingen zullen face-to-face ontmoetingen nooit helemaal kunnen vervangen. In sommige situaties, zoals bij de opening van een kantoor of een presentatie van een nieuw product kan een online videoconferentie ook juist weer afstandelijk overkomen.  

Nieuwe manieren van veilig online werken

Steeds vaker komt duidelijk naar voren dat het beveiligen van computers een hoge prioriteit dient te hebben. Persoonsgegevens komen op straat te liggen na hacks van grote databases. Dé oplossing voor dit probleem is optimale beveiliging, productiviteit en beheer van HP met de nieuwe Hp Elite computers. Beveiligingsondersteuning van windows 7 is nu compleet verleden tijd.


Online vergaderen met Hong Kong en Curaçao

Algorithmic Trading Group | Kansen door online ondernemen
De onderneming Algorithmic Trading Group haalt het maximale uit online. Het personeel in Leiden vergadert online met collega's in Curaçao en Hong Kong en houdt via het internet 24/7 de trading en handel in de gaten. Op welke manier kun jij de online ervaringen van hoofd handel Maarten Caminada en eigenaar Tom Voute voor jouw onderneming inzetten?
kansen-door-online-ondernemen-3913155953.png

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres - kantoor Agency No9:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten