Nederlandse bedrijven experimenteren met zelfroosteren

Pilot blijkt succes

08 december 2010 21 januari 2011

Je werknemers zelf laten bepalen wanneer ze werken. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar een aantal Nederlandse bedrijven heeft dit 'zelfroosteren' met succes ingevoerd. Het gevolg: minder ziekteverzuim, meer tevredenheid en lagere kosten.

Treinonderhoudsbedrijf NedTrain rondde in juni 2010 met succes een pilot af en ook organisaties als KLM en NS zijn bezig om zelfroosteren mogelijk te maken voor werknemers. Bij zelfroosteren bepaal jij als werkgever welke werkzaamheden er zijn en wanneer ze uitgevoerd moeten worden. Je werknemers bepalen op hun beurt zelf wanneer ze deze werkzaamheden uitvoeren. 

NedTrain

Voor de pilot werkte het personeel van NedTrain volgens een vast rooster, dat ze 28 dagen van tevoren kregen. Wat bleek? Bijna 65 procent van het personeel was ontevreden over de manier waarop de roosters werden gemaakt. En dus moest er iets veranderen. Na een inventarisatieronde met een werkgroep en een grondige voorbereiding ging de zelfroosterpilot in juni 2009 van start. Halverwege en aan het eind van het project konden de werknemers hun mening geven. Bij de eerste enquête was 55 procent voor zelfroosteren, bij de tweede was dat al bijna 70 procent. Een groot succes dus. 

De voordelen

Het zelfroosteren heeft een aantal gunstige gevolgen gehad voor NedTrain. Zo is het ziekteverzuim van 12 naar 2,2 procent gedaald en zijn de vergoedingen voor dag- en nachtdiensten met 7 procent afgenomen. Ook voor de werknemers is het prettiger om zelf aan te kunnen geven wanneer ze willen werken. Zo kunnen partners die allebei werken beter de zorg voor hun kinderen verdelen. 

Ook zelfroosteren invoeren?

Zelfroosteren wordt niet zomaar een succes, want het is een behoorlijke verandering. Bereid je daarom heel goed voor en bepaal samen met je medewerkers hoe je het project voor iedereen kan laten slagen. Lees hier nog meer tips om van zelfroosteren een succes te maken