Sociale lasten werkgever fors gestegen

Werkgever betaalt een derde meer door crisis en vergrijzing
Tussen 2002 en 2010 zijn de sociale lasten van werkgevers gestegen van 39,6 miljard naar 52,2 miljard euro. Dit blijkt uit een beleidsdoorlichting in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Crisis en vergrijzing
De stijging van de sociale lasten is te wijten aan de economische crisis en de vergrijzing. Werkgevers zijn door de jaren heen steeds meer gaan betalen. De lasten voor de Werkloosheidswet stegen met bijna 79,3 procent, voor pensioenen met 40,4 procent en voor de Zorgverzekeringswet met maarliefst 106,5 procent.
 
Te hoge zorgkosten
Werkgevers hebben vooral moeite met de hoge zorgkosten die zij moeten betalen. “Vorig jaar waren alle werkgevers samen ruim tien miljard euro kwijt aan zorgpremies. Werkgevers betalen per werknemer een inkomensafhankelijke premie. Dat is ongewenst”, aldus Ton Schoenmaeckers, teammanager arbeidsvoorwaarden bij VNO-NCW en MKB-Nederland.
 
Betalen voor niet-werkenden
Werkgevers kunnen geen invloed uitoefenen op de hoge zorgkosten, maar krijgen wel de rekening voorgeschoteld. En betalen voor diegenen die niet (meer) aan het arbeidsproces deelnemen, namelijk ouderen en kinderen. Werkgevers zijn voor bevriezing van de zorgbijdrage op het huidige niveau.

Bron: VNO-NCW

Dossiers

Vergrijzing biedt veel kansen voor ondernemers

Vergrijzing creërt vraag naar goederen en diensten
De vergrijzing zorgt voor de opkomst van vaak koopkrachtige senioren en de pensionering van de babyboomers. Deze ontwikkelingen bieden nieuwe kansen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten