De grens over met MKB Servicedesk en TNT Express

Boek Eerste hulp bij internationaal ondernemen in Metro-special

29 januari 2014

In een speciale bijlage van dagblad Metro over internationaal ondernemen wordt speciaal aandacht geschonken aan het boek Eerste hulp bij internationaal ondernemen, uitgegeven door MKB Servicedesk in samenwerking met TNT Express.

Eerste hulp bij internationaal ondernemen

MKB Servicedesk stimuleert en ondersteunt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Ook bij import- en exportplannen. “Wij bieden praktische, relevante informatie en oplossingen op het moment dat ondernemers daarom vragen”, vertelt Willem Overbosch van het ondernemersplatform.

Zeventien desks

MKB Servicedesk krijgt vragen van MKB-ers over ondernemen in het buitenland, personeelsbeleid en groeimogelijkheden. Sinds de oprichting van het ondernemersplatform van MKB Nederland in 2005, is in de volle breedte kennis en kunde opgebouwd. Om informatie en oplossingen zo goed mogelijk te ontsluiten, bestaat MKB Servicedesk uit zeventien desks. Zo is er de Personeels desk, de Marketing desk, de Overname desk en de Starters desk.

Strategisch parnterschap

TNT Express, strategisch partner van MKB Nederland en MKB Servicedesk, is verbonden aan de Internationaal ondernemen desk. “Als er één bedrijf is dat ervaring heeft met internationaal zakendoen is het TNT Express. Zij zijn als geen ander op de hoogte van de wet- en regelgeving in andere landen, douanebepalingen en de kosten van ondernemen in het buitenland. Dé partner dus om kennis over te dragen aan het MKB.”

Eerste hulp bij internationaal ondernemen

Het partnerschap heeft geleid tot de gezamenlijke publicatie van het boek ‘Eerste hulp bij internationaal ondernemen’. Hierin staan, naast alle relevante informatie over export en import, ook een vijftal interviews met ondernemers die vertellen hoe je als MKB-er het buitenland kunt veroveren. ‘Eerste hulp bij Internationaal ondernemen’ is voor 14,95 (incl. 6 procent btw) te bestellen of als e-book gratis te downloaden in MijnMKB.