Ploumen belooft zich in te zetten om internationale handel te bevorderen

Buitenlandse handel betekent binnenlandse banen

26 november 2012

Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel gaat zich de komende vier jaar met hart en ziel inzetten om deuren te openen in het buitenland om internationale handel te bevorderen. Die belofte deed ze ondernemend Nederland tijdens de handelsmissie in Brazilië.

"Buitenlandse handel betekent binnenlandse banen en daar kunnen er niet genoeg van zijn", zei Ploumen tegen de meer dan tweehonderd ondernemers en vertegenwoordigers van universiteiten en hogescholen toe die voor zaken naar Brazilië zijn gekomen. Tijdens de economische handelsmissie naar Brazilië, van 18 tot 23 november 2012, bezoekt een Nederlandse delegatie bedrijven in Brasilia, Ribeirão Preto, São Paulo en Rio de Janeiro.

Handelsmissie Brazilië

Voorzitter van MKB-Nederland, Hans Biesheuvel, is de zakelijk leider van de ruim 150 Nederlandse (mkb-)bedrijven uit verschillende sectoren die zich hebben aangemeld voor de missie. De missie loopt parallel aan het officiële bezoek van de Prins van Oranje, Willem Alexander en Prinses Máxima

Special BraziliëIn de special Brazilië volg je de handelsmissie op de voet. Meereisende ondernemers vertellen je graag waarom zei aan de missie deelnemen en wat zij in Brazilië willen bereiken. Ben je benieuwd waar jouw kansen liggen in Brazilië? Het boekje Business Guide Brazilië helpt je op weg naar zakelijk succes in dit land. Het boek schetst een beeld van de economie, de cultuur en de mensen. Naast praktische informatie vind je in dit boek interviews met ondernemers die je voorgingen. 

Download Business guide Brazilië gratis